"Senegal is een land wat moeilijk te beschrijven is en wat je vooral zelf moet ervaren"

David Vecht

Senegal
Senegal is a country that is difficult to describe and what you have to experience for yourself

Rondreis Senegal

David Vecht reisde naar Senegal en maakte een 11 daagse rondreis met privé-chauffeur. Hij bezocht de hoogtepunten Ile de Gorée, Lac Rose, St. Louis, Lompoul, Niokolo Koba National Park en de Saloum Delta.

Beste Dorian,

Wij zijn net terug van een mooie reis. Erg bijzonder om rond te reizen door dit deel van Afrika; de hectiek, de chaos en rommel, toch lijkt het allemaal wel te werken. Senegal is een land wat moeilijk te beschrijven is en wat je vooral zelf moet ervaren. Reizen hier is toch wel anders dan in landen zoals Nambië en Botswana, waar men toch wel meer gewend leek te zijn aan toerisme. Het geeft aan de andere kant ook wel een veel authentiekere kijk op een land.

Reizen tijdens het regenseizoen viel gelukkig erg mee, ook al waren we door de unieke zomer hier in Europa natuurlijk al enigszins gewend aan de hitte. Op wat nachtelijke buien in de Saloum Delta na hebben we geen regen gezien. Voor ons erg fijn, voor de lokale boeren wat minder... Door de regen wel prachtige groene gebieden in het zuiden gezien. We hebben ook verrassend veel wild gezien in het Niokolo NP. Achteraf bleken we hier wel veel geluk mee te hebben gehad, maar zoals al eerder gezegd, met een safari weet je van tevoren nooit wat je gaat zien.

Onze complimenten voor de strakke organisatie. Jullie hebben erg sterke lokale contacten wat het reizen een stuk aangenamer maakt. Leuk ook dat de contactpersoon op het vliegveld ons bij vertrek herkende en, aangezien we erg vroeg waren, de check-in speciaal voor ons ietsje eerder liet openen.

Ook dank aan de gids. Weet veel te vertellen over zijn land en zorgt ook voor enig gevoel van comfort op enkele momenten dat het wat ongemakkelijker was om als enige twee blanken ergens rond te lopen.

Nogmaals, wij zijn erg te spreken over het verloop van onze reis en zullen jullie voor toekomstige reizen naar Afrika zeker weer benaderen. We hebben in ieder geval al wat landen op het lijstje staan.

Vriendelijke groet,

David Vecht