"15 dagen Zuid-Afrika; wat was je gaaf, wat was je mooi, wat was je indrukwekkend!"

Dhr. Geurts & Mevr. Mooij

15 days South Africa; What were you cool

15-daagse rondreis Zuid-Afrika

De 15-daagse reis van Dhr. Geuts en Mevr. Mooij ging naar Zuid-Afrika. Zij begonnen hun reis in Kaapstad en reisden via Hermanus en Sanbona Wildlife Reserve over de Tuinroute naar Amakhala Game Reserve. Het was een afwisselende reis met een uitgebreide verkenning van Kaapstad, gamedrives in natuurreservaten, quadtochten en, als klap op de vuurpijl, een bungeejump bij Bloukransbrug, de hoogste jump ter wereld.

Goedemiddag Team Untamed Travelling,

Hartelijk dank voor jullie welkom thuis kaartje. Wij kunnen inderdaad wel zeggen dat deze reis heeft bijgedragen aan onze 'memories for a lifetime experience'. Wij willen jullie daar dan ook ontzettend voor bedanken.
15 dagen Zuid-Afrika; wat was je gaaf, wat was je mooi, wat was je indrukwekkend! Wij hebben ontzettend genoten van onze reis, we hebben veel gedaan maar vooral ook veel gezien. 
 

KAAPSTAD

Eenmaal aangekomen na een lange vlucht werden wij erg vriendelijk ontvangen door onze chauffeur. Hij heeft ons netjes afgezet bij de Trevoyan Guesthouse. We werden netjes ontvangen en na een snelle rondleiding en uitleg werden wij naar onze kamer gebracht. De volgende ochtend stond er een overheerlijk vers ontbijtje klaar en de staff was meer dan vriendelijk. De guesthouse was klein, intiem en erg gezellig. kamers waren prima.
Het weer was perfect en we zijn dan ook snel naar Robben Island gegaan. Erg indrukwekkend om daar te zijn en de uitleg en het verhaal te mogen ontvangen van een oud gevangene. Na deze tocht hebben we de Hop on Hop off rode bus gepakt en hebben we een tour door Kaapstad gemaakt, we zijn gestopt bij de Tafelberg, en eenmaal boven hebben we prachtige foto's gemaakt van het uitzicht.
De tweede dag in Kaapstad hebben we met een privé-chauffeur een prachtige tocht gemaakt langs de mooiste plaatsen van Kaapstad, waarna we zijn geëindigd bij het heerlijke restaurant Butcher shop. Wat een vlees! Heerlijk, zelf uitkiezen welk stuk biefstuk je op je bord wil krijgen, en ook nog eens overheerlijk bereid. 

HERMANUS

Onze walvisexcursie bij Hermanus was helaas afgelast vanwege de slechte zeeconditie. We hebben toen een quadtocht geboekt en zijn gaan treetoppen, een erg geslaagde ochtend! Onze accommodatie, The Potting Shed, was wederom een kleinschalig B&B maar erg intiem en knus. De eigenaren waren ontzettend enthousiast en vriendelijk. 
 

SANBONA WILDLIFE RESERVE

Op naar onze eerste safari. Een uur te vroeg aangekomen bij de gate, mochten we zelf onze weg banen over de onverharde weg richting de lodge (25 km). Eenmaal aangekomen bij de lodge, werden wij vriendelijk ontvangen door twee mensen van de lodge. De auto werd geparkeerd, de koffers naar onze suite gebracht en ondertussen kregen wij uitleg over de tijden van de game drives en de tijden voor het ontbijt, de lunch en het diner.
We werden naar onze suites gebracht en echt; WAUW, wat een kamer, wat een uitzicht. Prachtig!! We waanden ons in pure luxe. En Joyce, ontzettend bedankt voor de welkomstkaart op ons nachtkastje. Na iedere game drive werden we ontvangen met een warme doek om onszelf van het stof te ontdoen. Daarna wachtte ons een heerlijk ontbijt, lunch of diner. Iedere dag een andere kaart en iedere dag heerlijk eten. 

KNYSNA - FEATHERBED NATURE RESERVE - TSITSIKAMMA

Na een lange tocht van 5 uur zijn we aangekomen in The Elephant Hide of Knysna. De kamers waren schoon en groot. Heerlijk bubbelbad waar we iedere avond gebruik van gemaakt hebben. Het ontbijt was heerlijk. Iedere avond was de grote openhaard aan in de ontvangstruimte, waar we gezellig wat dronken voordat we naar onze kamer gingen om ons klaar te maken om lekker te gaan eten in de stad.
De Featerbed Cruise was erg mooi, na 20 minuten op het schip komen we aan bij het nature reserve. We worden met een treintje naar boven gebracht en ondertussen stoppen we voor het maken van foto's van de mooie uitzichten. De wandeltocht door het nature reserve langs de ‘heads’ van Knysna was erg mooi.
Ook hebben we bij de Knysna Elephant Sanctuary de olifanten gevoerd en hebben we in het Tsitsikamma Nature Reserve de Suspension Bridge en de Leopard Cliff bewandeld.

AMAKHALA GAME RESERVE 

Onderweg naar Amakhala Game Reserve stoppen we bij de Bloukransbrug voor de hoogste bungeejump ter wereld. Beide springen we en wat was dit gaaf. Ik kan dit iedereen aanraden die in Zuid-Afrika is. 
De Woodbury Lodge was een mooie lodge midden in het reservaat. We sliepen in 'boomhutten' met ieder hun eigen dek. Het ontbijt, de lunch en het diner werd geserveerd aan een lange tafel waar je met iedereen eet. Deze drie dagen hebben we de mooiste game drives gehad waarin we de meeste diversiteit aan dieren gezien hebben.
Kortom, ik heb een te lange mail gestuurd, maar het was dan ook een super vakantie! We hebben veel gezien en gedaan. We hebben ontzettend genoten en we gaan zeker zorgen voor mond op mond reclame voor jullie reisbureau. Hartelijk dank voor het mede mogelijk maken van deze prachtige reis.  
 
Met vriendelijke groet, 
Sarah Mooij/Joeri Geurts