Eclipsreis Chili

"Hotel Tierra Patagonia is werkelijk 'de max'! Superlatieven schieten te kort om deze ervaring te beschrijven!"

- Dhr. Hamelinck -

Beste Jozef,
 
We zijn inmiddels terug van onze schitterende eclipsreis door Chili. We willen je graag bedanken voor de reis die goed verzorgd was en waarin we hebben overnacht in prachtige hotels.

Het hoogtepunt was uiteraard de zonsverduistering in Coyhaique op 26 februari 2017, maar voordat het zo ver was hebben we genoten van Patagonië. Van het pinguïneiland isla Santa Magdalena, de prachtige Serrano en Balmaceda gletsjers en Torres del Paine waar we overnachtten in hotel Tierra Patagonia.

 
Hotel Tierra Patagonia: absoluut ‘de max’! Er zijn onvoldoende superlatieven om deze ervaring te beschrijven; alles is hier pure klasse. Het hotel, de kamers, de professionaliteit en klantvriendelijkheid van al het personeel, het niveau en de gemotiveerdheid van de gidsen, het eten en drinken (de huiswijn is van Lapostolle, het beste wijnhuis dat we later in de reis bezochten). Hier willen we terug naar toe! Als kers op de taart hadden we bovendien enorm geluk met het weer. Dit was ongetwijfeld het hoogtepunt van de reis!

De weergoden blijven ons gunstig gezind, want ook op de eclipsdag, in Coyhaique, hebben we een wolkenloze ringvormige eclips. En dat op een plek waar het in een gemiddelde februarimaand 20 dagen regent.

We wilden de eclipsreis graag combineren met een bezoek aan de vele wijndomeinen van Chili ‘Astronomy meets gastronomy’. Zes verschillende wijndomeinen staan er op onze to-do lijst:
Vier ervan in de Colchuagua vallei, de twee laatsten dichter in de buurt van Santiago, in de Maipo vallei. Wijndomein Lapostolle, in de Colchuagua vallei, is ongetwijfeld het beste wijndomein dat we bezochten. Zeer goede gids, zeer boeiende rondleiding (oogst was net begonnen, en we konden het manueel verwerken van de geplukte druiven meemaken – is uniek, want dit gebeurt slechts 1 week per jaar). Beste proeverij met topwijnen. Aanrader!

Nogmaals, bedankt voor het verzorgen van deze onvergetelijke reis!

 
Met vriendelijke groet,
Werner Hamelinck en Hilde Willemsen

Met zijn reisgezelschap reisde Dhr. Hamelinck naar Chili voor de zonsverduistering, maar hij combineerde zijn reis tevens met een bezoek aan Patagonië en diverse wijndomeinen. Zijn reis begon in Punta Arenas waarna hij Isla Sta. Magdalena bezocht. Vervolgens naar Puerto Natales naar de Serrano en Balmaceda gletsjers en Torres del Paine. Dan is het tijd voor de zonsverduistering. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan de wijndomeinen Montes Apalta en Viu Manent in de Colchagua Valley. En tot slot het wijndomein Vina Santa Cruz en het wijnvallei Maipo nabij Santiago.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top