"Een droom die uitkwam"

Familie Gremmen

Familie selfdrive door Zuid-Afrika

Familie Gremmen maakte met z'n vieren een reis van twee weken door Zuid-Afrika. Na eerst een verblijf in Kruger National Park gingen zij met een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth. Hier vandaan maakten zij een selfdrive door de Tuinroute, naar Plettenberg e.o., De Hoop Nature reserve, Hermanus, Kaapstad en de Kaapse wijnlanden.

Het was een droom van Mathieu om het gezin ’n stukje Zuid-Afrika te laten zien. Een droom die uitkwam. Half december 2014 was het zover.

De eerste drie dagen werden we verwend in Nkaya Game Lodge in het Kruger National Park, waar we tijdens de safari-tochten ogen te kort kwamen. Sommige diersoorten zoals olifant en neushoorn toonden zelfs hun kroost. Het is daar immers zomer in december.

Na een zéér aangenaam verblijf namen we van iedereen afscheid en togen via een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth om vandaar met een huurauto de reis voort te zetten richting Kaapstad. We reden de tuinroute langs de Indische en Atlantische oceaan met overnachtingen in prachtige guesthouses. Met name Lairds Lodge en Moonstruck on Pringle Bay waren schitterende verblijven. Ook deden we onderweg het bijzondere natuurreservaat ‘De Hoop Nature’ aan met zijn prachtige duinlandschappen.

Via Kaap de Goede Hoop belandden we uiteindelijk in Kaapstad. We logeerden in voortreffelijk Guesthouse Welgelegen met zicht op de Tafelberg. Wat boften we dat op 2e Kerstdag de Tafelberg wolkenvrij was en we met de kabelbaan naar boven konden. Wát een uitzicht!

Het bezoek aan Kirstenbosch National Botanical Garden en de wijngaarden van Franschhoek waren eveneens  beslist de moeite waard.

Kortom, een reis waar we door jullie goede organisatie en adviezen enorm van hebben genoten.
Gelukkig hebben we de foto’s nog. Wij koesteren de herinneringen...

Een warme groet van
Mathieu – José – Noor – Sophieke
Gremmen