"Een heel mooie reis, één van de mooiste die we al ondernomen hebben!"

Gezin De Ro

Combinatiereis Zuid-Afrika en Zimbabwe

Gezin De Ro reisde na een stedentrip Kaapstad van enkele dagen - inclusief de Kaapse wijnlanden - door naar Zimbabwe waar zij een helicoptervlucht maakten over de Victoria watervallen, rafften op de Zambezi en op safari gingen in Hwange National Park en Mana Pools.

Beste,

We zijn sinds gisteren terug van vakantie. We hebben een heel mooie reis gehad.

Het hotel/B&B in Kaapstad vonden we heel gezellig. Mooie ligging, leuk concept, heerlijk ontbijt… We hebben ook één keer diner daar genomen, vlug een douche, heerlijk eten en dan nog wat EK voetbal gekeken in de living, gezellig! De kamers en badkamers zijn wel klein. De gids Ryaan Williams was super. We hebben door de weersomstandigheden een nieuwe walvistrip moeten boeken en betalen, volgens de gids zouden we dit teruggestort krijgen.

Victoria Falls was heel fijn. Mooi hotel, goede service, ontbijt is niet top. Fantastische activiteiten, de rafting zullen we niet snel vergeten! Eigenlijk hadden we hier graag een dagje langer gebleven.

Somalisa is een heel mooi kamp, prachtige tenten, goeie douche, mooie badkuip, goed bed, houtkachel… Het eten is gewoon goed. De omgeving vonden we iets minder, weinig dieren, in hoofdzaak olifanten.

Mana Pools was prachtig, heel mooie setting aan de rivier. Kamp zoals gezegd zeer basic. Eten was het beste van de hele reis, fantastisch wat die mensen kunnen in een primitieve omgeving. Qua sfeer ook het beste, heel gezellig, veel gebabbeld, gelachen, spelletjes gespeeld. Heel lief team, twee keer met ons allen gedanst rond het kampvuur tot we buiten adem waren. Mooie wandelsafari gemaakt naar het nest van de wilde honden die kleintjes hadden.

De terugreis was wel in mineur. Initieel waren de vluchten allemaal goed afgestemd. Door een schrapping van een vlucht kwam er een wijziging en zouden we zeven uur moeten wachten op de luchthaven van Nairobi, dat vonden jullie en wij niet ok. We hadden een goed alternatief geboekt, via Johannesburg. We zouden pas na de lunch in ons kamp moet vertrekken. Groot was dan ook onze verbazing toen bleek dat we de dag van vertrek reeds om 8u45 weg moesten. We waren om 11u in Harare, de vlucht naar Joburg was om 18u45. We hadden acht uur wachten voor de boeg in een primitieve luchthaven, we hebben het grootste deel van de tijd buiten op een bank gezeten. We hadden na de middag een medewerker aan de lijn omdat we graag business hadden willen boeken voor de lange vlucht, vertelde toen waar we waren en voor hoe lang. Rond 14u30 is ons iemand komen oppikken voor een korte stadstour, om 16u30 terug op de luchthaven.

Heb nu in mijn documenten gezien dat er stond dat we een gemeenschappelijke vlucht hadden vanuit Mana Pools. Deze werd aangepast aan de mensen met de vroegste vlucht, ten koste van ons. Het lijkt mij niet meer dan normaal dat jullie dit hadden voorzien en een privé transfer hadden geregeld. Niemand wil acht uur kamperen op de luchthaven van Harare!

Wil wel graag positief afsluiten want behalve de valse noot van de terugreis was het een heel mooie reis, één van de mooiste die we al ondernomen hebben!

Vriendelijke groeten
Isabelle, Yves, Florence en Manou