Botswana & Zimbabwe

"Wij kijken terug op een fantastische trip met tal van hoogtepunten"

- Jos Hesp -

Beste Jozef en medewerkers,

Zoals jullie misschien nog weten, hebben mijn zoon en ikzelf twee jaar naar deze reis toegeleefd. Wij kijken nu terug op een fantastische trip met tal van hoogtepunten. Het is omgevlogen en wij raakten al voor halverwege de reis alle besef van tijd kwijt. Robbert heeft, achter zijn fototoestel gekleefd, honderden foto's gemaakt waar best een aantal prijswinners tussen zullen zitten!

Jullie kennen de route die wij hebben afgelegd zelf heel goed, dus daarover slechts een paar opmerkingen. De heen reis ging via J'Burg naar Maun met een stop-over in J'Burg. Op zich prima, alleen was het voor ons een verrassing dat de bagage al was doorgesluisd. Gelukkig had ik wat toiletspullen in de handbagage. Het schijnt wel meer voor te komen maar in de voorlichting wel een aandachtspuntje. De stoelreservering was helemaal prima, zowel op de heen als op de terugreis. Die comfort-stoelen bij de KLM zijn een uitvinding en op de terugreis bij de nooduitgangen en vlak bij het toilet was het ook best uit te houden.

De tussentijdse vluchttransporten in Botswana zijn een positieve en avontuurlijke belevenis op zich. De kamp/lodge bestemmingen waren voor ons meer dan ok. Ook al werkte in Gunn's camp alleen de koudwaterkraan in onze tent. Wel gelijk wakker! Waarschijnlijk omdat er een aansluiting met het solarsysteem niet goed zat. Het werd wel wat 'lui' opgepakt, hetgeen beslist niet kenmerkend was voor de rest van de service. Waarschijnlijk zijn we door jullie van
Moremi naar Gunn overgezet omdat de eerste was verhuurd voor een huwelijksfeest. Door omstandigheden was ik in Moremi en heb beide kampen kunnen vergelijken. Wij waren best blij met de keuze omdat Gunn kleinschaliger en intiemer is. 

Dat geldt zeker ook voor Sango, weer in totaal andere ecologische omgeving. Max. 12 gasten net als Gunn , leuke crew en een kundige gids. Met name de night-safari was zeer spectaculair. Ghoha Hills vonden wij het meest aansprekende kamp. Het ligt prachtig. Misschien hebben we geluk gehad omdat we op het moment van arriveren de
enige gasten waren. Prachtige wat afgelegen lodge! Zeker een aanrader voor de Botswanaganger. Leuk management.

Heel anders was weer de Kubu Safari Lodge. Je waant je weer bijna in de bewoonde wereld. Mooie tocht over de rivier en een spectaculaire drive tussen de olifanten. Nijlpaarden tussen de lodges! Vic. Falls Ilala Lodge is een prachtige afsluiting om weer tot rust te komen in een Engels koloniale omgeving. Wij maakten een tocht met de heli boven de watervallen en de wandeltocht die erbij hoort alsmede een boottocht. Voor de boottocht deden we er beter aan gebruik te maken van de speciale boot die de lodge tot haar beschikking heeft. Geeft ook weer wat aangenamer gezeltschap dan een reservering via Wild Horizon. Je moet het even weten! Dus een aandachtspuntje in de voorlichting.

Het eten was overal meer dan uitstekend verzorgd. Alleen al de soms vermakelijke aankondigingen maken al hongerig. Ik vond het opmerkelijk dat mijn dieetwensen goed waren doorgekomen.

Terugkijkend: wij hadden geen andere keuzes gemaakt en willen een dergelijke reis graag aanbevelen. Misschien een iets korter verblijf in V.F., als toch het accent ligt op de Falls, en iets langer in een van de lodges, bijvoorbeeld in Ghoha. Dat was zeker geen straf geweest. Het contact met je bureau was voorbeeldig. De documentatie is prima.

Groeten aan allen die hebben meegeholpen en hopelijk nog een keer tot later. Mijn dochter wil ook al met me mee!

Jos Hesp

De heer Hesp en zijn zoon reisden twee weken lang door Botswana en Zimbabwe. Na een vlucht op Johannesburg (Zuid-Afrika) begon hun reis in de Okavango Delta waarna Moremi Game Reserve, de Savuti Regio, Chobe National Park volgden om af te sluiten met een bezoek aan Victoria Falls (Zimbabwe).

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top