"India heeft ons opnieuw verrast en voor de tweede keer ons hart veroverd!"

Jurgy Bohez

Rondreis India

Dhr. Bohez maakte een 15-daagse reis door het zuidwesten van India. Hier bezocht hij Mysore, Nagarhole N.P., Coorg, Chikmagalur, Hampi en Goa.

Beste,

We hebben alweer een schitterende trip naar India achter de rug. Vier jaar geleden gingen we voor Dehli, Agra, Varanasi en Rajasthan. Ditmaal kozen we voor het zuidwesten van India (regio Bangalore - Goa). Twee weken lang hebben we ons thuis gevoeld in deze prachtige streek met heel hartelijke mensen. De organisatie van de reis ter plaatse was wederom feilloos geregeld ! Natuurlijk zijn de autoritten niet altijd een pretje, maar je ziet en beleeft ook heel wat onderweg. De drukte en het verkeer maken integraal deel uit van het dagdagelijkse leven van de Indiërs. In Goa waren we zelf 2 dagen onderweg met elk een scooter. We kunnen het iedereen aanraden.

We waren ook uitermate verbaasd om zo goed als geen buitenlanders tegen te komen. Dit maakte het nog net iets meer bijzonder, overal werden we op een toffe manier aangeklampt door de ‘locals’. Er zijn nochtans genoeg hoogtepunten : Mysore, Nagarhole NP, de koffieregio van Coorg en Chikmagalur, de stranden van Goa. De absolute must-see is echter Hampi : onwaarschijnlijk mooi en van het niveau van Borobudur, Angkor Wat, Bagan. We hebben er de ganse dag met een uitstekende en sportieve gids rondgewandeld, zeker de beste manier om het te ontdekken.

Ook de hotels waren één voor één echte pareltjes gelegen op unieke locaties met een onwaarschijnlijke service ! We hoeven natuurlijk niet te vermelden dat ook de lokale keuken overheerlijk was net zoals de Indische wijnen.

India heeft ons opnieuw verrast en voor de tweede keer ons hart veroverd. We komen zeker terug.

Vriendelijke groeten,

Jurgy Bohez