"Overal vriendelijke mensen"

Laura en Pieter Quak-Verborg

Rwanda
Friendly people everywhere

Rwanda, wat een buitengewone ervaring!

Laura en Pieter Quak-Verborg verlengden hun reis door Kenia met een week Rwanda, waar zij na Kigali Volcanoes N.P., het Kivu meer, Nyungwe Forest N.P. en Akagera N.P. bezochten.

Geachte mevrouw Jansen en beste Trees,

Onze rondreis door Rwanda in juli 2018 was nog mooier dan we al hadden verwacht. Rwanda is aanzienlijk meer dan Vulcanoes National Park met de Golden Monkeys en de berggorilla’s die we natuurlijk hebben ontmoet. Het heuvelachtige landschap is adembenemend, met prachtige theeplantages in het zuiden. De meanderende weg van het noorden naar het zuiden heet terecht ‘scenic’ met mooie vergezichten over valleien met dorpjes en akkerbouw. Overal vriendelijke mensen. Lake Kivu biedt mooie oevers, eilanden en de kenmerkende vissersboten met hun lange staken. In het zuiden hebben we in Nyungwe Forest National Park chimpansees bezocht, een avontuurlijke tocht. Ons bezoek aan Rwanda hebben we afgerond met een paar mooie game drives in Akagera National Park.

Wat in het bijzonder indrukwekkend was voor ons, ook al zijn we tamelijk ervaren Afrika-reizigers, betrof het bezoek aan het Genocide Memorial in Kigali. Het is goed dat we de reis daarmee zijn begonnen, omdat we ons daardoor tijdens het vervolg van onze rondreis realiseerden hoe buitengewoon het is dat dit land zich in de afgelopen 25 jaar heeft ontwikkeld tot de opvallend positief ingestelde samenleving die ons zo gastvrij heeft ontvangen.

We hebben genoten van onze reis. Hartelijk dank aan de mensen van Untamed Travelling en WOLF Rwanda.

Wij kijken alweer uit naar onze volgende reis met Untamed.

Met vriendelijke groet,
Laura en Pieter