"De mooiste reis die ik OOIT heb gemaakt!"

Ronald van Kleef

Prachtig Peru, fantastisch Ecuador en de onbeschrijflijke Galapagos Eilanden

De heer Van Kleef reisde door het "Zuid-Amerika in een notendop", verbleef in de "biologische schatkamer" en eindigde in "het rijk van de zon". Ecuador, de Galapagos eilanden en Peru in 31 dagen...

Om met de deur in huis te vallen: dit was de mooiste reis die ik ooit heb gemaakt!

Met name de Galapagos eilanden waren bijzonder. De emotie die je voelt en de ervaringen die je daar beleeft zijn onbeschrijflijk. Foto's en video's kunnen (in mijn belevenis) niet overbrengen wat je daar meemaakt. Dit was de eerste keer dat ik op een plek op aarde was waar ik moest toegeven: ik wil blijven!

Ook de reis door Ecuador was heel special; bij lokale mensen gegeten en vreemde lokale (maar erg lekkere) drankjes geprobeerd. De gids en ik konden erg goed met elkaar overweg, hij begreep exact waar ik wel of geen tijd aan wilde besteden. Hierdoor kon ik alles goed ervaren zonder me druk hoeven te maken om andere reisgenoten.

Dan Peru, wat ook niet te beschrijven is. Racen met een dunebuggy door de woestijn, Machu Picchu, Nazca lijnen, Inca tempels, ontzettend mooie valleien, de condors waar we heel veel geluk mee gehad hebben (6 á 7 condors gezien) en natuurlijk de nooit te vergeten magische Amazone. Etc. etc....

Als liefhebber van natuur en dieren kan ik niet anders zeggen dan dat jullie een perfecte reis voor me hebben samengesteld met als hoogtepunt de Galapagos eilanden. Gevolgd door de Amazone en Machu Picchu. Ik zou hier een 100 pagina's lang verhaal kunnen schrijven, maar dat wordt wat veel.

Een klein negatief detail over de Peruaanse reisleiders (dit geldt niet voor de Amazone): elke dag of na twee dagen een andere reisleider. Iedere reisleider laat steed weer hetzelfde verhaaltje horen waardoor er minder tot geen tijd is om zelf op onderzoek uit te gaan. In Peru was ik met verschillende internationale mensen en op sommige momenten (hoe onbeleefd het ook mag zijn) zijn ik en twee anderen losgeweekt van de groep en alvast vooruit gelopen om zelf de exceptioneel mooie plekjes te vinden voor uitzichten, foto's etc.

Verder kan ik niet anders zeggen; het is het geld dubbel en dwars waard geweest. Jullie hebben de reis echt geweldig goed op mijn wensen afgestemd en ik heb bijna alles kunnen doen waar ik van droomde voor deze reis.

Dan als laatste, nogmaals mijn hartelijke dank aan Trees, aangezien mijn eerste vlucht door luchtvaartmaatschappij de grond in geboord werd. Dankzij haar heb ik niet de volgende dag op een 17+ uur durende vlucht via Spanje naar Quito hoeven vliegen. Ook hier kan ik niet anders zeggen dan dat deze klucht van de luchtvaartmaatschappij perféct door Trees is aangepakt. Dit geeft mijns inziens veel vertrouwen in een reis organisatie. Ontzettend bedankt nogmaals!!

Het was fantastisch, geweldig, perfect, magistraal, mooi, exclusief, apart, bijzonder, overweldigend, traditioneel, avontuurlijk, exceptioneel en de béste reis die ik ooit gemaakt heb. De herinneringen zullen voor altijd bestaan!

Ik hoop snel weer bij jullie te kunnen boeken.

Met vriendelijke groet,

Ronald