De Okavango Delta

Onbetwist het meest bezochte natuurgebied in Botswana

De Okavango Delta

Onbetwist het meest bezochte natuurgebied in Botswana

De Okavango Delta

Op safari in de Okavango

De wereldberoemde Okavango Delta is een van de meest fascinerende en wildrijke gebieden van Afrika. Een labyrint van lagunes bedekt met waterlelies, eilandjes met palmbomen, vogelrijke moerassen en meanderende waterwegen; een oase vormend voor het wildleven. De moerasgebieden van dit deel van Botswana worden bewoond door buffels, wrattenzwijnen, zebra’s, wildebeesten, rode lechwes en duizenden watervogels. In het hart van de Okavango Delta ligt Chiefs' Island, een van de grootste eilanden. Het is een van de meest vruchtbare eilanden, door de jaarlijkse aanvoer van water, waardoor u hier gegarandeerd veel wild zult zien op de open grasvlaktes en onder de Marula bomen en Ilala palmbomen.

Per mokoro door de delta

De vlucht over de Okavango Delta is adembenemend mooi, vanuit het chartervliegtuigje ziet u kuddes wild rond trekken, olifanten baden in een van de vele waterwegen en lechwes door het water springen. Tijdens uw verblijf in de delta spreekt u met uw gids af welke activiteiten u gaat doen: u kunt de delta gaan verkennen in mokoro’s (traditionele kano’s/uitgeholde boomstammen), per motorboot of een wandelsafari maken onder begeleiding van een professionele gids en scout. Klassieke safari's in een open voertuig zijn ook mogelijk (als de waterstand het toelaat).

Rondreizen Botswana

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in De Okavango Delta

Inspiratie reizen voor De Okavango Delta