De Bazaruto archipel & Benguerra

Voor de kust van Mozambique liggen de paradijselijke eilanden van de Bazaruto Archipel, qua schoonheid vaak vergeleken met de Seychellen

De Bazaruto archipel & Benguerra

Bazaruto en Benguerra

De schitterende eilanden voor de kust van Vilanculos werden door de Portugezen ook wel ‘Paradijs-eilanden'genoemd. De archipel is te vergelijken met de Seychellen; onbedorven stranden, azuurblauwe zee, palmbomen en onder water voor duikers en snorkelaars een waar paradijs met kilometers onaangetast rif. De eilandengroep heeft haar status van nationaal park te danken aan het unieke ecosysteem. Bijna het hele jaar worden barracuda’s, zeeschildpadden, verschillende dolfijnsoorten en reuzenmanta’s waargenomen. Tussen februari en mei is het mogelijk om de goedaardige reusachtige walvishaaien te ‘spotten’, die tijdens de jaarlijkse migratie de kust van Mozambique passeren. Van juni tot september komen er walvissen voor de kust voor.

De Bazaruto Archipel bestaat uit vijf eilanden: Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Santa Carolina en het kleinste eilandje Bangué. Stuk voor stuk zijn het pareltjes van eilanden waar u ver van de bewoonde wereld volledig tot rust kunt komen. Naast duiken en snorkelen kunt u catamaranzeiltochten maken langs de verschillende eilanden en diepzeevissen.

Rondreizen door Mozambique

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  De Bazaruto archipel & Benguerra 

Azura Benguerra

Een plek om nooit meer weg te gaan

Santorini Collection

Luxe villa in Griekse stijl aan privéstrand

andBeyond Benguerra Island

Een magische bestemming waar tijd niet bestaat

asDunas Lodge

Exclusiviteit aan gouden zandstrand van de Bazaruto-archipel

Rio Azul Lodge

Tropisch blote voeten paradijs aan de Indische Oceaan

INSPIRATIE VOOR De Bazaruto archipel & Benguerra

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top