Dunes de Dovela

Natuurlijke schoonheid in ecolodge bij Inhambane

Dunes de Dovela

Natuurlijke schoonheid in ecolodge bij Inhambane

Dunes de Dovela

Ruim opgezette ecolodge in ongerepte natuur

Dunes de Dovela is een ecolodge op steenworpafstand van Inhambane. Hier voelt u de energie van de ongerepte schoonheden aan de kust van Mozambique. Door middel van onderwijs, opleiding en de oprichting van ACCM (Associação de Conservação Costeira de Moçambique) probeert Dunes de Dovela de lokale gemeenschap te informeren over de enorme waarde van hun natuurlijke en culturele erfgoed. De lodge is door de lokale bevolking met de hand gebouwd, op de top van de secundaire duinen. Gegarandeerd schitterend uitzicht op de Indische Oceaan, de duinen en op onontgonnen bos!

Er zijn twee soorten verblijven; drie luxe bungalows en vier semi-luxe koepeltenten. De tweepersoons bungalows liggen op de toppen van de duinen en hebben een terras met zeezicht, een badkamer met ligbad, apart toilet en buitendouche. De koepeltenten staan op een eigen houten platform aan de kust in het bos en hebben een fantastisch privéterras. Deze accommodaties liggen op 40-80 meter afstand van de gemeenschappelijke ruimten; de receptie, het restaurant en de bar.

Biologisch landbouwproject van de Onhacongo

De Frans getinte keuken verzorgt dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet, een driegangen lunch en een diner. De meest smakelijke gerechten worden bereid met producten van de moestuinen aan de rand van het Dongane Meer, een biologisch landbouwproject van de Onhacongoo. U kunt de maaltijden gebruiken in het restaurant, op de patio of op het terras van uw bungalow.

Er zijn tal van activiteiten mogelijk. De paden door de duinen, door het bos, langs het Dongane Meer en het eindeloze ongerepte strand maken het heerlijk om hier te wandelen. Lokale gidsen zorgen dat u niets mist; planten, vruchten, velvetapen… Er zijn zelfs speciale gidsen voor zowel beginnende als gevorderde vogelaars.

Vanaf de terrassen kunt u genieten van de bultrugwalvissen; de migratie vindt plaats van juni tot oktober. Samen met Mozdivers en Yara Tibiriça organiseert Dunes de Devola 'oceaansafaris'. Diepzeeduikers kunnen hun hart ophalen in Zavora, de nabijgelegen wereldwijd erkende duikplek vanwege het wrak en de matraroggen. Maar ook kajakken en snorkelen langs de rotsachtige riffen raden wij u zeker aan!

Tips & Tops van Dunes de Dovela:

  • Prachtige ligging in ongerepte natuur
  • Slechts zeven gastenverblijven; u kunt kiezen voor luxe en semi-luxe
  • Frans getinte keuken met heerlijke verse ingrediënten van de lokale moestuin
  • Een ruim gesorteerde bibliotheek (gespecialiseerd in ‘birding’)
  • Vele activiteiten mogelijk zoals oceaansafaris, wandelen (met of zonder begeleiding door een lokale gids), snorkelen, kajakken, diepzeeduiken en walvissen spotten

Rondreizen Mozambique

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Foto’s Dunes de Dovela

Dunes de Dovela,Mozambique,exterieur overzicht
Dunes de Dovela,Mozambique,bar
Dunes de Dovela,Mozambique,kamer met klamboe
Dunes de Dovela,Mozambique,seaview tent
Dunes de Dovela,Mozambique,buitendouche
Dunes de Dovela,Mozambique,restaurant