Share

Mozambique reizen

Op safari, duiken of strandvakantie

Mozambique is een land van onverwachte schoonheid. Ga maar na: een 2500 kilometer lange kuststrook bezaaid met kokospalmen en parelwitte stranden en de altijd warme Indische Oceaan maken Mozambique tot een paradijs voor strandgangers en watersporters. De koraaleilanden van de Bazaruto Archipel – met indrukwekkende zandduinen, zoetwatermeren vol krokodillen en savannes met 164 soorten vogels – en die van de Quirimbas zijn de droom van elke duiker, sportvisser en natuurliefhebber. Een topattractie zijn de riffen van de Sint Lazarus Bank. In het noorden van Mozambique ligt het Lugenda wildreservaat, een van de grootste van Afrika met tevens een van de grootste olifantenpopulaties. Gorongosa National Park biedt prachtige, gevarieerde landschappen. Cultuurliefhebbers kijken hun ogen uit op het Ilha do Mozambique, een van de oudste Europese nederzettingen in zuidelijk Afrika en beschermd als werelderfgoed. De hoofdstad Maputo staat bekend om zijn vismarkt, mediterrane keuken – gamba’s gelden als specialiteit – en andere overblijfselen uit het Portugese koloniale verleden. Een land vol verrassingen!

Inspiratie voor Mozambique

Beleef Mozambique met Untamed

Top accommodaties in Mozambique

Bekijk hier meer accommodaties in Mozambique

ONZE KLANTERVARINGEN

 • Familie Versluijs

  Onze eerste ervaring met Afrika leverde een overweldigende hoeveelheid indrukken op. Van Beira naar Gorongosa park in een eenmotorig Cessna vliegtuigje was geweldig.

  Meer informatie
 • Maurice en Mirjam Van Valen

  Bij Pezulu Tree House, Rhino River Lodge en White Pearl Resort werden we zelfs extra in het zonnetje gezet omdat we op huwelijksreis waren.

  Meer informatie
 • Familie Melle

  Onze ranger was een zeer markant type; onze kinderen hebben zich geweldig om hem geamuseerd (en wij ook). De ranger was zeer deskundig en enthousiast.

  Meer informatie
 • Familie Saelemaekers-Ruys

  We zitten nog altijd in een roes, zo fantastisch was het allemaal

  Meer informatie
 • Familie Van Cauwenberge

  Wij blijken nu eenmaal ‘die hard fans' van safari te zijn.

  Meer informatie

Reismogelijkheden:

sluiten