"Mozambique is een prachtig land met zeer vriendelijke mensen en heerlijk eten! Kortom, een echte aanrader !"

Ingeborg en Karin

Mozambique
Klantervaring Ingeborg en Karin,Mozambique,Nyala

Gedurende ongeveer twee weken reisden vriendinnen Ingeborg en Karin in april en mei 2023 door Mozambique waarbij ze de natuur van Maputo en Gorongosa verkenden en ontspanden aan het strand van Barra Beach en Maputo.

Beste Sonja,

Onlangs zijn mijn vriendin en ik twee weken naar Mozambique geweest. De hele reis was perfect geregeld en ook het contact met jullie partner Infinite Africa was zeer prettig. Ze reageerden snel en adequaat.

We zijn gestart in Maputo Special reserve met overnachting in het prachtige Anvil Bay Chemucane. Het is een prachtige plek waar je uren langs het privé strand kunt lopen zonder ook maar iemand tegen te komen. Het personeel is zeer vriendelijk en het eten heerlijk! Een echte aanrader om te onthaasten aan het begin of einde van je reis. Om bij de lodge te komen rij je drie uur door het park waardoor je een gratis safari krijgt die zeker de moeite waard is. Daarna zijn we naar Barra beach gegaan met overnachting in het mooie Sentidos. Het Sentidos heeft prachtige kamers met ook weer vriendelijk personeel en overheerlijk eten.

Enig nadeel is dat het strand niet echt mooi is doordat er overal dikke buizen over het strand zijn gelegd waarmee ze zand terug de baai in pompen en die tevens dienen als golfbrekers aangezien Mozambique regelmatig te maken heeft met cyclonen. Gelukkig hebben ze wel een mooi zwembad. In Sentidos kun je duiken en snorkelen. Een bezoekje aan Pansi Island met een boot vonden wij zeker de moeite waard. Het is een zandbank die met laag water droog valt. Je kunt er de bijzondere pansi shells vinden. Na het bezoekje aan Pansi Island krijg je lunch en ga je snorkelen tussen de lokale mensen die op zoek zijn naar mosselen en andere schaal en schelpdieren.

We hebben 4 binnenlandse vluchten gehad en ook die waren allemaal goed geregeld. We hebben slechts één keer een vertraging van een uurtje gehad.

In Maputo hebben we in het midden van onze reis een overnachting  gehad in het Polena Serena hotel.Een indrukwekkend hotel uit de koloniale tijd dat helemaal gerestaureerd is. We hebben ook een stadstour door Maputo gedaan die zeker de moeite waard was !

Ter afsluiting van onze reis zijn we vijf nachten naar Gorongosa geweest. Het is vanaf het vliegveld 4,5 uur rijden. De eerste 1,5 uur gaan over een goed geasfalteerde weg maar die andere 3 uur rij je over een zelfs voor Afrikaanse begrippen super slechte weg !

Wij gingen naar Gorongosa omdat mijn vriendin heel graag wilde honden wilde zien en ik een Pangolin. De wilde honden hebben we 3x keer gezien en de laatste keer zelfs terwijl ze aan het jagen waren.Er zaten drie pangolins in de opvang en gelukkig mocht ik er een zien. Héél bijzonder en een grote wens die uit kwam.

We zijn zelf vaak in Afrika geweest maar wij vonden Mozambique ook heel geschikt voor mensen die nog nooit in Afrika zijn geweest. We zijn op onze reis geen enkele Nederlander tegen gekomen; wat ook wel heel bijzonder is ! meeste toeristen komen uit Portugal, Frankrijk of Spanje.

Mozambique is een prachtig land met zeer vriendelijke mensen en heerlijk eten! Kortom, een echte aanrader !

Met vriendelijke groet,

Ingeborg en Karin

Ervaar net als Ingeborg en Karin reizen met Untamed