Share

Mount Kilimanjaro

Hoogste berg van Afrika

De imposante Kilimanjaro (5896 m) spreekt tot ieders verbeelding. Mount Kilimanjaro is een handelsmerk van Afrika geworden. Met haar besneeuwde bergtop torent deze hoogste berg van Afrika machtig boven het omliggende laagland uit. De beklimming van de Kilimanjaro is alleen al de moeite waard vanwege de variatie aan landschappen en de fenomenale uitzichten. Tijdens de beklimming wandelt u door verschillende vegetatiezones. De lagere delen van de hellingen zijn bezaaid met akkertjes, gevolgd door tropisch regenwoud met baardmossen, orchideëen en beekjes. Hogerop vindt u heidelandschappen met reuze lobelia´s en reuze kruiskruiden en uiteindelijk wandelt u over sneeuw langs muren van ijs. Laat u adviseren over welke beklimmingsroute voor u het meest geschikt is (Machame, Marangu... alles is mogelijk).

Mount Meru in Arusha

Niet alleen de beklimming van de Kilimanjaro is de moeite waard. De nabijgelegen Mount Meru, in Arusha N.P., is landschappelijk een plaatje. Mount Meru is met 4566 meter de op een na hoogste berg van Tanzania. De flanken van de berg worden gedomineerd door met korstmos behangen bomen, waarin Colobusapen slingeren. Aan de voet van de berg, met scherp gekartelde kraterranden, liggen de Momella meren waarin honderden flamingo´s leven.

Ook de heilige berg van de Masai, Ol Doinyo Lengai kan beklommen worden. Ol Doinyo Lengai is een nog steeds aktieve vulkaan van bijna 3000m. De beklimming langs de steile hellingen is spectaculair. Geysers, stoom en zwarte lava zorgen voor een onvergetelijk schouwspel.

Bekijk accommodaties bij deze bestemming
  • Familie Idink

    Wat een reis, om nooit te vergeten

    Meer informatie
  • Marianne en Hans van den Bos

    De kok tijdens de beklimming verdient vijf sterren

    Meer informatie
sluiten