Mount Kilimanjaro

De hoogste berg van Afrika met de permanent besneeuwde top; de 5896m hoge Kilimanjaro
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Mount Kilimanjaro

Hoogste berg van Afrika

De imposante Kilimanjaro (5896 m) spreekt tot ieders verbeelding. Mount Kilimanjaro is een handelsmerk van Afrika geworden. Met haar besneeuwde bergtop torent deze hoogste berg van Afrika machtig boven het omliggende laagland uit. De beklimming van de Kilimanjaro is alleen al de moeite waard vanwege de variatie aan landschappen en de fenomenale uitzichten. Tijdens de beklimming wandelt u door verschillende vegetatiezones. De lagere delen van de hellingen zijn bezaaid met akkertjes, gevolgd door tropisch regenwoud met baardmossen, orchideëen en beekjes. Hogerop vindt u heidelandschappen met reuze lobelia´s en reuze kruiskruiden en uiteindelijk wandelt u over sneeuw langs muren van ijs. Laat u adviseren over welke beklimmingsroute voor u het meest geschikt is (Machame, Marangu... alles is mogelijk).

Mount Meru in Arusha

Niet alleen de beklimming van de Kilimanjaro is de moeite waard. De nabijgelegen Mount Meru, in Arusha N.P., is landschappelijk een plaatje. Mount Meru is met 4566 meter de op een na hoogste berg van Tanzania. De flanken van de berg worden gedomineerd door met korstmos behangen bomen, waarin Colobusapen slingeren. Aan de voet van de berg, met scherp gekartelde kraterranden, liggen de Momella meren waarin honderden flamingo´s leven.

Ook de heilige berg van de Masai, Ol Doinyo Lengai kan beklommen worden. Ol Doinyo Lengai is een nog steeds aktieve vulkaan van bijna 3000m. De beklimming langs de steile hellingen is spectaculair. Geysers, stoom en zwarte lava zorgen voor een onvergetelijk schouwspel.

Rondreizen door Tanzania

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Mount Kilimanjaro

Siringit Villa by Mantis

Exclusieve privé villa aan golf course bij Mount Kilimanjaro

Shu’mata Camp

Safari camp aan de voet van de Kilimanjaro

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top