Dana Allen
Share

Ruaha en Selous

Selous Game Reserve

In het zuiden van Tanzania ligt het Selous Game Reserve, het grootste wildpark van Afrika. Dit is Afrika op haar wildst! Het reservaat is uitgeroepen tot werelderfgoed van UNESCO.  Ontelbare olifanten en roofdieren bevinden zich langs de oevers van de Rufiji rivier, waarin het wemelt van de nijlpaarden en krokodillen. De bomen langs de rivier lijken te leven door de vele vogels. Selous G.R. is één van de weinige parken in Afrika waar boottochten gemaakt kunnen worden; een absolute belevenis wanneer u stroomopwaarts vaart langs badende olifanten, aangestaard door tientallen nijlpaarden.

Ruaha N.P.

Ruaha N.P. is een uniek stukje Afrika, ruig en ongerept, gelegen tussen de rivieren Njombe en Ruaha. Flora en fauna van Oost- en Zuidelijk Afrika ontmoeten elkaar hier, wat resulteert in spectaculaire landschappen en bijzondere wildsoorten. Het park wordt gevoed door de Ruaha rivier, die zich een weg baant tussen grillige rotsformaties, bossen en door savannelandschappen met acacia´s en Baobab bomen. Deze levensader oefent grote aantrekkingskracht uit op allerlei soorten wild

Bekijk accommodaties bij deze bestemming

Inspiratie voor Tanzania

  • Jos en Yvonne Wilmot

    de lodges c.q. hoe de lodges gerund worden is geheel verschillend, elk met zijn eigen charme

    Meer informatie
  • Kristien Buyse

    Er zijn 4 gelukkige mensen terug thuis gekomen met een reiskoffer vol mooie herinneringen die wij levenslang met ons zullen meedragen!

    Meer informatie
sluiten