Share

Chiang Rai

Tempels, bergstammen en hot springs

Chiang Rai is een schitterende natuurrijke provincie in het uiterste noorden. In de gelijknamige kleine stad maken de laid back sfeer, lokale gerechten, de ochtendmarkt en vele tempels het een heerlijke plek om rond te struinen. Bezoek Wat Rung Khun, de witte tempel die staat voor viering van het leven, waar wit de puurheid van Boeddha symboliseert en stijlelementen uit traditionele tempels zijn gemixt met avantgardistische eigenzinnigheid. Net buiten de stad vindt u zijn zwarte tegenhanger Ban Daam waar de dood centraal staat.

Chiang Rai is de toegangspoort tot de noordelijke provincie en de Gouden Driehoek, het drielandenpunt waar Thailand, Myanmar en Laos samenkomen. Het weidse uitzicht over de Mekong rivier, de prachtige gouden Boeddha en het House of Opium dat u mee terug neemt in de tijd toen de opiumhandel hier nog gemeengoed was maken het een absolute must go. 

Waar de opiumvelden hebben plaatsgemaakt voor uitgestrekte bloemenvelden en thee, groente en fruitplantages leven vele bergvolkeren nog op authentieke wijze. Tijdens een meerdaags verblijf in een stamdorp maakt u kennis met hun unieke identiteit en cultuur. Bezoek de kleine plaats Doi Mae Salong, het centrum van de thee midden in een van de állermooiste gebieden van Thailand en maak een avondwandeling in de beeldschone Mae Fah Luang Garden. Verken de omgeving met zijn talrijke unieke wats te fiets en relax in de vele hotsprings. Nam Roo is een natuurlijk verwarmd meer dat diep in het bos rond de bergen van Doi Pha Hom Pok Nationaal Park ligt, hoog in de bergen. Het lijkt op een infinity pool vanwaar het uitzicht buitengewoon spectaculair is.

Inspiratie voor Thailand

sluiten