Chiang Rai

Een schitterende natuurrijke provincie in het uiterste noorden met een indrukwekkende geschiedenis

Chiang Rai

Tempels, bergstammen en hot springs

Chiang Rai is een schitterende natuurrijke provincie in het uiterste noorden. In de gelijknamige kleine stad maken de laid back sfeer, lokale gerechten, de ochtendmarkt en vele tempels het een heerlijke plek om rond te struinen. Bezoek Wat Rung Khun, de witte tempel die staat voor viering van het leven, waar wit de puurheid van Boeddha symboliseert en stijlelementen uit traditionele tempels zijn gemixt met avantgardistische eigenzinnigheid. Net buiten de stad vindt u zijn zwarte tegenhanger Ban Daam waar de dood centraal staat.

Chiang Rai is de toegangspoort tot de noordelijke provincie en de Gouden Driehoek, het drielandenpunt waar Thailand, Myanmar en Laos samenkomen. Het weidse uitzicht over de Mekong rivier, de prachtige gouden Boeddha en het House of Opium dat u mee terug neemt in de tijd toen de opiumhandel hier nog gemeengoed was maken het een absolute must go.

Waar de opiumvelden hebben plaatsgemaakt voor uitgestrekte bloemenvelden en thee, groente en fruitplantages leven vele bergvolkeren nog op authentieke wijze. Tijdens een meerdaags verblijf in een stamdorp maakt u kennis met hun unieke identiteit en cultuur. Bezoek de kleine plaats Doi Mae Salong, het centrum van de thee midden in een van de állermooiste gebieden van Thailand en maak een avondwandeling in de beeldschone Mae Fah Luang Garden. Verken de omgeving met zijn talrijke unieke wats te fiets en relax in de vele hotsprings. Nam Roo is een natuurlijk verwarmd meer dat diep in het bos rond de bergen van Doi Pha Hom Pok Nationaal Park ligt, hoog in de bergen. Het lijkt op een infinity pool vanwaar het uitzicht buitengewoon spectaculair is.

Rondreizen door Thailand

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Chiang Rai 

Four Seasons Tented Camp Golden Triangle

Een magische getaway in het weelderige noorden van Thailand

Het onbekende noorden

Groene landschappen, eeuwenoude rituelen en mistige bergtoppen.

Chiang Mai

Gevoelsmatig een slaperige plattelandsstad vol verstopte woonwijkjes, smalle steegjes en tempels

INSPIRATIE VOOR Chiang Rai

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top