Junkanoo parade

Sensationele dansen en betoverende kostuums

Junkanoo parade

Sensationele dansen en betoverende kostuums

Junkanoo parade

Sensationele dansen en betoverende kostuums

Vraag hoe de Junkanoo-traditie in de Bahama's is begonnen en iedereen vertelt u een ander verhaal. Velen geloven dat het is opgericht door John Canoe, een legendarische West-Afrikaanse prins. Anderen vermoeden dat het afkomstig is van het Franse ‘gens inconnus’, wat zich vertaalt als 'gemaskerde mensen'. De meest populaire overtuiging is echter dat het voortkwam uit de dagen van de slavernij, waarbij slaven op hun enige vrije dag in het jaar, 26 december, feest vierden.

De Junkanoo, een kleurrijk en carnavalesk spektakel geïnspireerd op de Afrikaanse cultuur trekt tweemaal per jaar door de straten van Nassau en andere steden in de Bahama’s. Lang voor de spectaculaire optocht zijn de uitbundige deelnemers druk bezig met het repeteren van hun choreografie en het ontwerpen van hun fantasierijke kostuums. Allen strijden ze om de prijs van het mooiste kostuum, de beste muziek en het grootste spektakel.

Deze sensationele feestparades vinden plaats in Nassau, maar u kunt dit ook ervaren op Grand Bahama Island, Eleuthera & Harbour Island, Bimini, The Exumas en The Abacos. Wie de originele Junkanoo rond de jaarwisseling niet kan bijwonen, kan tijdens de weekends van half juni tot half augustus ook het Junkanoo Summer Festival bijwonen op de meeste eilanden van de Bahama’s. Telkens zal u getrakteerd worden op een ongelofelijke kleurrijke parade.

Rondreizen Bahama's

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Junkanoo parade

Inspiratie reizen voor Junkanoo parade