Parijs

Lichtstad Parijs zal voor jong en oud nooit vervelen
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Parijs

(Her)ontdekking van Parijs

Er is geen stad in de wereld waar zoveel over is geschreven en die zo geliefd is als de levendige hoofdstad van Frankrijk. Toch zal Parijs u altijd blijven verrassen.

Een paar Untamed aanraders zijn Musée Rodin; een prachtmuseum van Rodin met ook een mooie grote beeldentuin en het typisch kasteel Château de Chantilly met zijn kokette torens, slotgracht en Franse tuinen.

De bijzondere boekhandel ‘Shakespeare and Company’ heeft een rijke historie en was een geliefd ontmoetingspunt voor bekende schrijvers als Hemingway, Scott Fitgerald, James Joyce. Schrijvers en liefhebbers van literatuur konden hier slapen mits ze zelf hun bed opmaakten en in de winkel hielpen.

Wilt u ’s avonds genieten van de prachtig verlichte Eiffeltoren? Bij het restaurant Les Ombres bovenop het Musée du Quai Branly heeft u een topuitzicht!  Musée de l’Art Moderne (MAM) biedt u naast prachtige kunst overdag een fantastisch zicht op de Eiffeltoren. De wereldberoemde lelies van Monet en vele andere schilderijen van Cézanne, Picasso vindt u in het minder druk bezochte Musée de l’Orangerie

Flaneer over de Champs-Elysées, wandel door de gezellige wijk Le Marais, gelegen tussen Bastille en Centre Pompidou en geniet van de sfeervolle boetiekwinkels. Ontdek de unieke concept store Merci, gevestigd in een oude fabriek. Ga op verkenning in de grote warenhuizen Le Printemps (met prachtige glazen koepel), de exclusieve Le Bon Marché en Galeries Lafayette.

Voor lekker eten en drinken zult u in Parijs tijd te kort komen. De keuze is zeer uitgebreid. Geniet van hippe wijnbars, traditionele bistro’s en culinaire restaurants zoals L’Arpège van de beroemde chef-kok Alain Passard. Bezoek ook de nieuwe hotspots zoals restaurant Coya; the place-to-be in de wijk Saint-Germain-des-Près, het stijlvolle Le Beau Regard: hippe brasserie met een filmzaal en La Petite Ceinture, een ongebruikt, oud treintraject waar hippe eetgelegenheden verschijnen. Where the world can't find you...

 

Rondreizen door Frankrijk

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Parijs

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top