Georgische wijnen

Geproduceerd met oeroude methoden

Georgische wijnen

Geproduceerd met oeroude methoden

Hoewel relatief onbekend als wijn producerend land, wordt er in Georgië al meer dan 8000 jaar wijn geproduceerd. Vaak door de lokale bevolking op kleine schaal voor eigen gebruik, maar ook door de grote wijnmakers waarvan de wijn wordt geëxporteerd naar het buitenland. De Georgische wijnen bevatten bijzondere eigen druivenrassen en krijgen steeds meer bekendheid. Beroemd is de zogenaamde oranje wijn, gemaakt van witte druiven die met schil en al worden gefermenteerd en gerijpt in aardewerk kruiken, genaamd kvevris. De kruiken worden vervolgens ingegraven in de grond. Deze traditionele methode is al eeuwenoud. Er zijn negen wijnregio’s in Georgië, waarvan Kakheti in het oosten de bekendste is.

Rondreizen door Georgië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top