Share

Georgië

Sprookjesachtig Euraziatisch kruispunt

Georgië is een sprookjesachtig mooi land met Tolkiense landschappen en een bijzonder rijk erfgoed. Dankzij de vruchtbare valleien van de zuidelijke Kaukasus is dit het oudste wijnland ter wereld. Start uw verkenning van het Euraziatische kruispunt in de kronkelende geplaveide straatjes van het levendige Tbilisi, maak er kennis met de gevierde eerlijke keuken en laat u door het nationaal ballet inwijden in de elegantie, kracht en temperament van het karaktervolle volk. Uw geluk beproeft u in Batumi, de eeuwenoude gemoderniseerde Parel aan de Zwarte Zee, het Las Vegas van Georgië waar de bonte verzameling van bouwstijlen u zal doen duizelen. Bezoek in Gori het Jozef Stalin museum voor een staaltje persoonsverheerlijking en reis in mijnstad Chiatura terug in de tijd per kabelbaan. 

Natuurliefhebbers zoeken hun heil in Kasbegi N.P. waar extreem ruige berglandschappen en door valleien stromende rivieren een waar outdoorwalhalla vormen. Echt onder de radar gaat u in de afgelegen streek Svanetië. Volg trails naar moeilijk bereikbare middeleeuwse dorpjes en uit grotten gehouwen steden waar oude kathedralen en hooggelegen wachttorens boven een magnifiek berglandschap uitpieken. Duik onder in het leefgebied van kleine gemeenschappen ongepolijste mensen, bruine beren, Indiase stekelvarkens, wolven, lynxen, hyena’s, jakhalzen, adelaars en gieren.

Betoverend Armenië

Combineer uw reis door Georgië met een bezoek aan Armenië en laat het schaakgrage volk u welkom heten. Het bergachtige buurland is een openluchtmuseum waar heden en verleden vervlochten zijn. Wandel door de tijd in het land van betovering en ontdek de oudste steden ter wereld, indrukwekkende kloosters, grotdorpen en ongerepte, ontzagwekkende natuur. Where the world can't find you...

Wij hebben de zuidelijke Kaukasus recentelijk toegevoegd aan onze bestemmingen. Houd onze website in de gaten; meer inspirationele content volgt spoedig. Wilt u al meer weten over deze Untamed parel, neem dan contact op met onze reisspecialisten.

Inspiratie voor Georgië

Top accommodaties in Georgië

Bekijk hier meer accommodaties in Georgië

Reismogelijkheden:

sluiten