Georgische kerken en kloosters

Verbazingwekkende historische gebouwen

Georgische kerken en kloosters

Verbazingwekkende historische gebouwen

Georgische kerken en kloosters

Historische gebouwen in Georgië

In een land vol geschiedenis kunt u niet om de verbazingwekkende historische gebouwen heen tijdens een rondreis door Georgië. Het bijzondere Narikala Fort, dat dateert uit de 4e eeuw voor Christus, is gelegen op de top van een heuvel nabij Tbilisi en domineert de skyline van de oude stad. In het fort bevindt zich de Sint Niklaaskerk, van binnen fraai versierd met eeuwenoude fresco’s met scenes uit de bijbel en de geschiedenis van het land. De Metechi kerk, gebouwd op de steile kliffen van de Mtkwari-rivier, werd vele malen herbouwd. De huidige kerk, nog altijd belangrijk voor vele Georgiërs, werd eind jaren tachtig ingewijd.

Ook Mtscheta, een oude stad in het oosten van Georgië, kent enkele prachtige historische kerken. Volgens de legende is de befaamde Svetitschoveli Kathedraal, een UNESCO Werelderfgoed, gebouwd op de plek waar een stuk van de mantel van Jezus is begraven die hij droeg toen hij stierf aan het kruis. Het Dzjavariklooster kenmerkt zich door zijn middeleeuwse Georgische bouwstijl en ligt op de berg Dzjvari vanwaar u een fraai uitzicht heeft over de stad en omliggende bergen.

Rondreizen Georgië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!