Tbilisi

Georgische hoofdstad met een rijke geschiedenis

Tbilisi

Hoofdstad met een rijke geschiedenis

Tbilisi, dat Warme Waterbron betekent, is de hoofdstad en de grootste stad van Georgië, gelegen aan de oevers van de rivier de Mtkvari. Door zijn ligging aan de Zijderoute kent Tbilisi een rijke geschiedenis die wordt weerspiegeld in de architectuur: een mix van middeleeuwse, neoklassieke, Beaux Arts, Art Nouveau, Stalinist en moderne structuren. Historisch gezien was Tbilisi de thuisbasis van mensen met meerdere culturele, etnische en religieuze achtergronden, hoewel het momenteel overwegend oosters-orthodoxe christen is.

Struin in de indrukwekkende binnenstad door de sfeervolle straten en geniet in restaurants waar vooral lokale gerechten worden geserveerd. Bewonder de botanische tuin met duizenden plantensoorten en bezoek voor een ware Tblisi-ervaring de grote markt vol lokale producten. Een fraai uitzicht over de stad heeft u tijdens een bijzondere rit in de kabelbaan. Aan goede hotels geen gebrek in Tbilisi: een aanrader is design hotel Stamba, gelegen in een van de historische wijken.

Rondreizen door Georgië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Tbilisi 

Stamba Hotel

Authentieke warmte in historisch juweel

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top