Vardzia

De ooit verborgen grotstad van Georgië

Vardzia

De ooit verborgen grotstad

Vardzia is een indrukwekkend kloostercomplex, door monniken gehouwen uit een steile bergwand, en dateert uit de 12e eeuw. Het complex bestaat uit verschillende verdiepingen en lange gangenstelsels met ontelbare leefruimtes. In zijn glorietijd bestond deze ooit verborgen grotstad uit een kerk, een troonzaal en een complex irrigatiesysteem met bewaterde terrasvormige landbouwgronden. Een aardbeving verwoestte in 1283 twee derde van de stad waardoor de grotten van buitenaf zichtbaar werden. Grotstad Vardzia staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, is grotendeels te voet te bezoeken en een niet te missen bezienswaardigheid tijdens een rondreis door Georgië.

Rondreizen door Georgië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top