De Karpaten

Ervaar de ongetemde natuur en ga op zoek naar bruine beren, wolven en lynxen

De Karpaten

Ruige bergwereld

Bloemrijke akkers, eindeloze dichtbegroeide wouden en het woeste hoogland. Over een stoffige weg trekt een boerengezin met paard en wagen richting een kleine middeleeuwse burchtstad. Ervaar de wildernis en het alledaagse, nog eenvoudige leven in de afgelegen delen van de Roemeense Karpaten. Het berggebied de Karpaten bestaat uit ruige natuur waar de bergen wild en ongerept zijn. Kraakheldere bergrivieren, roofvogels in zweefvlucht, watervallen, plots opkomende mist, grote grotten, stuwmeren en een enorme rijke en gevarieerde biodiversiteit. In de dichte wouden leven bruine beren en maakt u kans wolven of lynxen te zien. Het is het leefgebied van maar liefst 5000 beren en 3000 wolven! Grote delen worden beschermd, zo zijn twaalf van de veertien nationale parken in Roemenië gelegen in de Karpaten.

Ontelbare haarspeldbochten

Er zijn een aantal flinke bergpassen te vinden. Veruit de mooiste is de Transfăgărășa, met haar hoogste punt van 2134 meter de op één na hoogste bergpas van Roemenië. De route slingert zich met ontelbare haarspeldbochten tussen de hoogste bergen door en is de verbinding tussen de historische regio’s Transsylvanië en Wallachije. De spectaculaire 90 kilometer lange route, aangelegd door dictator Ceausescu, wordt gerekend tot de allermooiste trajecten van Europa.

 

Rondreizen door Roemenië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  De Karpaten 

Zabola Estate

Sprookjesachtige sferen in de ongerepte natuur van Transsylvanië

INSPIRATIE VOOR De Karpaten

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top