Zabola Estate

Sprookjesachtige sferen in de ongerepte natuur van Transsylvanië

Zabola Estate

Historisch landgoed

Tussen uitgestrekte en dichte bossen die de Karpaten en zijn valleien bedekken op het mooiste platteland van Transsylvanië bevindt zich het unieke Zabola Estate. Het indrukwekkende landgoed roept doet terugdenken aan vervlogen tijden.  Ervaar impressionistische, eind 19e-eeuwse taferelen die doen denken aan een schilderij van Monet. Zabola strekt zich uit over 50 hectares en omvat een Engelse landschapstuin met vijvers, paviljoenen en terrassen. Op het landgoed vindt u comfortabel gastenverblijven, ondergebracht in drie historische gebouwen.

De ongerepte natuur rondom Zabola biedt onderdak aan wilde eenden, grote blauwe reigers, ooievaars, herten, wilde zwijnen, wolven en lynxen. Ervaar de rijke flora en fauna en maak tochten op zoek naar bruine beren die hier regelmatig worden waargenomen. Na een enerverende dag is het ’s avonds heerlijk genieten van culinaire verassingen, bereid door chef-kok Gábor Tóth. Beleef de ongekende gastvrijheid van de adellijke familie Mikes "Where the world can't find you..."

Tips & Tops Zabola Estate:

  • Uiterst comfortabel, sfeervol en romantisch ingerichte kamers in kasteel, bijgebouwen en jachthuis
  • Verken de befaamde, meer dan 300 jaar oude stallen, waar ooit de beste raspaarden werden gefokt voor de koningen van het Habsburgse Rijk en de Russische Tsaar
  • Onvergetelijke ervaring: beren spotten in hun natuurlijke habitat
  • Maak kennis met de overweldigende natuur onder leiding van professionele natuurgidsen
  • Gevarieerd aanbod van activiteiten zoals paardrijden, wandelen, fietsen en tochten met paard en wagen
  • Unieke lunch op het 'hanging terrace', een weergaloze locatie op 1000 meter hoogte met een spectaculair uitzicht op de zuidelijke heuvelrug van de Karpaten. De plek is gelegen op zeven kilometer afstand van de gastenverblijven en wandelend of per 4x4 te bereiken
  • Geniet op het fraaie terras van een '5 o’clock Tea' met bonfire
  • Mogelijkheid voor private dining in de luxe, voormalige paardenstallen of candlelight dinner in het paviljoen
  • Ontspan in de afgelegen, met hout gestookte sauna midden in het bos met zicht op de Karpaten. Onderweg er naar toe ziet u herten wegspringen
  • Neem een sauna tijdens zonsopgang, het meest betoverende moment van de dag

Rondreizen door Roemenië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top