Transsylvanië

Land van Dracula en middeleeuwse steden

Transsylvanië

Historische plaatsen en ongeschonden natuur

Transsylvanië is veruit de bekendste regio in Roemenië. Bij het horen van deze naam zullen de meeste reizigers denken aan graaf Dracula, de legendarische vampier uit het boek van Bram Stoker. Zijn kasteel in Bran is zeker een bezoek waard. Deze regio heeft echter meer te bieden. Geniet van glooiende heuvels, dichte bossen, geurige weiden en vruchtbare valleien. Ontdek de ongeschonden natuur en de rijke geschiedenis. De regio beschikt over enkele van Europa’s best bewaarde middeleeuwse steden. Met name in de idyllische plaatsen Sighisoara, Brasov en Sibiu kunt u zich verwonderen over culturele schatten. In Transsylvanië kunt u zich vergapen aan kastelen, versterkte kerken en eeuwenoude huizen. Plekken waar meer dan 900 jaar geleden Saksische ambachtslieden en handelaren krachtige en rijke citadellen hebben gebouwd. Vanuit het historische stadje Brasov verkent u de nationale parken van Piatra Craiului en Bucegi, die deel uitmaken van de Roemeense Karpaten. In de ongerepte bergwereld ervaart u de rust en de eenvoud van een bevolking die bekend staat om hun hartelijke gastvrijheid.

Rondreizen door Roemenië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Transsylvanië 

Zabola Estate

Sprookjesachtige sferen in de ongerepte natuur van Transsylvanië

Bethlen Estates

Historische authenticiteit, comfort en stijl op het landgoed van de graaf

Schuster Boarding House

Luxe boetiekhotel in het hart van Brasov

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top