Andalusië

Iconische Moorse gebouwen, verse tapas en meeslepende flamenco muziek…Andalusië is Spanje op zijn mooist

Andalusië

Iconische Moorse gebouwen, verse tapas en meeslepende flamenco muziek…Andalusië is Spanje op zijn mooist

Andalusië

Moorse Architectuur en ongetemde Natuur

Ronduit sprookjesachtig, dat zijn de steden van Andalusië. In de Moorse wijk van Granada waant u zich buiten Europa. Het beroemde Alhambra paleis torent daar met zijn weelderige tuinen bovenuit. Verdwaal in de nauwe stegen van Sevilla en Cordoba en beland steeds weer op onverwachte pleintjes met gezellige taveernes en bloeiende sinaasappelbomen. Hier maakt u de echte flamenco mee! Ongeëvenaarde Moorse architectuur vindt u terug in de Mezquita van Cordoba, een opmerkelijke mix van kathedraal en moskee. In Sevilla is de fraai gedecoreerde kathedraal met zijn kenmerkende Giralda minaret van ongekende schoonheid.

Ongetemde natuur treft u aan in de bergen van de Alpujarras waar u prachtige wandelingen kunt maken over eeuwenoude paden langs de pueblos blancos, de karakteristieke witte dorpjes in dit prachtige deel van Spanje waar het leven tientallen jaren lijkt te hebben stilgestaan. In de Sierra Nevada zijn indrukwekkende toppen te vinden, terwijl het Nationaal Park Grazalema bestaat uit een ruig gebied van valleien, rotsen en ravijnen. Bijzonder is het Nationaal Park Coto Doñana waar de zeldzame Iberische lynx zijn habitat heeft. Spot naast vele trekvogels zoals ooievaars, reigers en lepelaars ook wilde zwijnen en herten.

Rondreizen Spanje

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Andalusië

Inspiratie reizen voor Andalusië