Share

Spanje reizen

Bijzondere ontmoetingen

Het land kent een enorme diversiteit aan landschappen, cultuur en eetgewoonten. Zowel op het vaste land als de eilanden zijn beschermde natuurreservaten te vinden. In Coto Donaña National Park leeft de meest bedreigde kattensoort, de Iberische lynx. Dit natuurpark bestaat uit pijnboombossen, witte zandduinen en moerassen waar veel vogelsoorten hun broedgebied hebben. In Sierra Morena leven naast enkele lynxen ook andere dieren, zoals de Iberische steenbok, de moeflon, de Spaanse keizerarend, de monniksgier en het edelhert.

De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella is een beleving op zich. U wandelt door de ruige Pyreneeën en het afwisseldend Noordwesten van Spanje. Of waagt u zich aan de Caminito del Rey en kijkt u in de duizelingwekkende diepte van de El Chorro kloof. Ook op gastronomisch vlak kent Spanje een grote verscheidenheid. Proef een Albariño wijn uit de grensstreek met Portugal samen met Pata Negra ham uit het Zuidwesten en Manchego kaas uit La Mancha

De Balearen zullen u verrassen met vele rustige baaien om te relaxen en een binnenland wat u zeker niet mag overslaan. De Canarische Eilanden hebben ieder hun eigen kenmerken; Tenerife met het vulkaanlandschap, Fuerteventura waar uitgestrekte zandvlaktes zijn en het minder bekende en groene eiland La Gomera.

Kortom; Spanje biedt een veelzijdigheid 'Where the world can't find you...'

Inspiratie voor Spanje

Top accommodaties in Spanje

Bekijk hier meer accommodaties in Spanje
sluiten