Baskenland

Hippe stranden, culinaire pintxos en imposante architectuur

Baskenland

Hippe stranden, culinaire pintxos en imposante architectuur

Baskenland

San Sebastian, parel van het noorden

Gelegen aan de Golf van Biskaje biedt San Sebastian, of Donostia zoals het bekend staat in Euskadi, met zijn Playa de la Cocha één van de beste stranden van Europa. De elegante architectuur, ruime pleinen en overvloedige groene parken van de stad hebben geleid tot de bijnaam “Parel van Noord-Spanje". De unieke en rijke Baskische cultuur komt het meest tot uitdrukking in de voortreffelijke keuken. Trakteer u op een grote portie pintxos, hemelse stukjes van verschillende gerechten, variërend van Spaanse omelet tot scampi, ham, pepers en risottoblokjes, traditioneel, maar niet altijd, geserveerd op een stuk stokbrood. Of wat denkt u van een gerecht met de meest verse zeevruchten of “Alubias de Tolosa”, een hartige, rijk gevulde bonenbouillon?

Bilbao, imponerende kunstwerken in architectonisch Guggenheim

Geraffineerd, kosmopolitisch en levendig, Bilbao is het moderne gezicht van de Basken. Omringd door de groene heuvels van Pais Vasco is Bilbao omgevormd tot een belangrijk Europees kunstcentrum. Naast de charmante straten in de oude stad, de Casco Viejo, gevuld met levendige barretjes en gotische bouwwerken is de glinsterende vorm van het Guggenheim museum de iconische blikvanger van de stad. Voor liefhebbers van moderne kunst en architectuur is dit museum een absolute aanrader.

 

Rondreizen Spanje

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Baskenland

Inspiratie reizen voor Baskenland