Baskenland

Hippe stranden, culinaire pintxos en imposante architectuur

Baskenland

San Sebastian, parel van het noorden

Gelegen aan de Golf van Biskaje biedt San Sebastian, of Donostia zoals het bekend staat in Euskadi, met zijn Playa de la Cocha één van de beste stranden van Europa. De elegante architectuur, ruime pleinen en overvloedige groene parken van de stad hebben geleid tot de bijnaam “Parel van Noord-Spanje". De unieke en rijke Baskische cultuur komt het meest tot uitdrukking in de voortreffelijke keuken. Trakteer u op een grote portie pintxos, hemelse stukjes van verschillende gerechten, variërend van Spaanse omelet tot scampi, ham, pepers en risottoblokjes, traditioneel, maar niet altijd, geserveerd op een stuk stokbrood. Of wat denkt u van een gerecht met de meest verse zeevruchten of “Alubias de Tolosa”, een hartige, rijk gevulde bonenbouillon?

Bilbao, imponerende kunstwerken in architectonisch Guggenheim

Geraffineerd, kosmopolitisch en levendig, Bilbao is het moderne gezicht van de Basken. Omringd door de groene heuvels van Pais Vasco is Bilbao omgevormd tot een belangrijk Europees kunstcentrum. Naast de charmante straten in de oude stad, de Casco Viejo, gevuld met levendige barretjes en gotische bouwwerken is de glinsterende vorm van het Guggenheim museum de iconische blikvanger van de stad. Voor liefhebbers van moderne kunst en architectuur is dit museum een absolute aanrader.

 

Rondreizen door Spanje

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Baskenland

Villa Favorita

Excellent Boetiekhotel met spectaculair uitzicht

INSPIRATIE VOOR Baskenland

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top