Uakari Floating Lodge

Kleinschalige drijvende lodge diep in de Amazone
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Uakari Floating Lodge

Kleinschalige drijvende eco-lodge

Uakari Floating Lodge ligt diep verscholen in het Amazonegebied, in het door UNESCO erkende Mamirauá Reserve. Dit is het grootste beschermde ondergelopen zoetwaterbos ter wereld, de meest iconische van de ecosystemen van de Amazone.

Uakari Floating Lodge drijft op de Rio Solimões rivier en bestaat uit vijf comfortabele bungalows met elk twee kamers. Alle tien de kamers hebben een eigen badkamer en een veranda met een schitterend panoramisch uitzicht op de rivier en het bos.

De lodge heeft een centrale zwevende ruimte met een klein terras, een natuurlijk zwembad, een keuken, een restaurant, een bar, een videokamer en een bibliotheek. De lodge was oorspronkelijk bedoeld als onderzoekscentrum voor wetenschappers. Met de bouw is ernaar gestreefd zo weinig mogelijk impact te hebben in de natuurlijke omgeving. Alle faciliteiten zijn duurzaam. Er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie, regen wordt opgevangen en gebruikt en afvalwater wordt behandeld voordat het teruggaat de rivier in. Zelfs de tegels zijn ecologisch, gemaakt van gerecycled PET van plastic flessen. De lodge wordt gemanaged door de lokale bevolking, die ook als gids optreedt en bezoekers ontvangt in hun dorpen.

Vanuit de lodge kunt u het reservaat van overstroomd regenwoud bezoeken. Maak tochten met de lokale gids, op zoek naar de verschillende aapsoorten die hier leven zoals kapucijnerapen, brulapen en de zogenaamde uakari´s waar de lodge naar vernoemd is. U herkent ze gemakkelijk aan hun rode kop en hun lange, bruine haren. Mamirauá staat ook bekend om de reuzenotters, hoatzins (stinkkalkoenen), luiaarden en tapirs. U vindt hier ook zoetwaterdolfijnen, hoatzins, kaaimannen en ander wildlife.

Vis, kip en seizoensgebonden vers fruit

Het menu van Uakari bestaat uit Braziliaanse en regionale gerechten. In de keuken van de Amazone zijn vis en kip niet weg te denken. Met heerlijk vers fruit na; afhankelijk van het seizoen heeft u de keuze uit açai, cupuaçu, sapodilla fruit, Camu Camu, araza, ananas en passievruchten.

Tips & tops van Uakari Floating Lodge

  • Eén van de mooiste plekken van de Amazone, midden in Mamirauá Reserve
  • Uitsluitend bereikbaar per kano vanuit Tefé
  • Ver van de bewoonde wereld, één met de natuur; dàt is de luxe van de Uakari Floating Lodge!
  • Lokale gemeenschappen worden nauw betrokken bij de lodge activiteiten wat ten goede komt aan de bescherming van het natuurgebied rond de Uakari Lodge
  • Mamirauá is door UNESCO uitgeroepen tot beschermd natuurgebied
  • Duurzaam

Rondreizen door Brazilië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Uakari Floating Lodge

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top