Amazone & Salvador de Bahia

Van Rio de Janeiro naar het regenwoud van de Amazone en het koloniale centrum van Salvador de Bahia. Sluit af in Morro de Sao Paulo.

Amazone & Salvador de Bahia

JUNGLE, HISTORIE & STRAND

De reis begint in het bruisende Rio de Janeiro. U verblijft in de kleurrijke wijk Santa Teresa met hippe boutique hotels en een keur aan uitstekende restaurants. Daarna reist u naar de jungle, naar het tropische regenwoud van de Amazone. Trek te voet het regenwoud in waarbij de gids u uitleg geeft over de flora en fauna en de vele medicinale krachten van plantensoorten in de Amazone.
U verruilt de natuur voor het koloniale centrum van Salvador de Bahia. In de kleurrijke wijk Pelourinho sieren charmante gevels en koloniale gebouwen uit de 17e en 18e eeuw de straatbeeld en verbinden steile straatjes het oude centrum met de haven. De catamaran brengt u naar Morro de Sao Paulo op het eiland Tinharé. Hier heerst een heerlijk klimaat, een typisch Braziliaanse, ongedwongen sfeer en liggen schitterende stranden met steile rotswanden en palmwouden.

Tips & Tops Amazone & Salvador de Bahia:

  • Geniet in Rio de Janeiro van de beroemde stranden Ipanema, Leblon en Copacabana. Niet te missen zijn de Corcovado, de Suikerbroodberg en het Christusbeeld
  • Het beste moment om vogels te spotten is vroeg in de ochtend terwijl u peddelt door de smalle kreken van de Amazone
  • De stilte in de jungle is relatief, u zult versteld staan van alle geluiden die de verschillende dieren produceren. Van krekels tot ara’s en van uilen tot apen
  • De van oorsprong Afrikaanse vechtsport capoeira vindt zijn oorsprong in Salvador
  • De oude stad van Salvador staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO
  • Streetfood in Salvador; probeer eens de acaraje met gebakken bonen en garnalen bij een van de vele stalletjes op straat
  • Het bruisende centrum van Morro de Sao Paulo heeft veel restaurants en bars
  • Proef in Morro de Sao Paulo zoete pizza's met mozzarella, chocolade en banaan of aardbei

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1-4 Aankomst en verkenning Rio de Janeiro. U maakt een wandeling door de wijk Santa Teresa en maakt een excursie naar Sugar Loaf.
4 Transfer naar Rio de Janeiro en vervolgens vliegt u naar Manaus.
5-8 Transfer naar uw lodge in de Amazone. Verken de omgeving per kano of tijdens een begeleide junglewandeling. Bijzonder is ook het vissen op piranha's en een tocht door de jungle tijdens zonsopgang.
9-11 Transfer naar Manaus en aansluitend de vlucht naar Salvador de Bahia. U verblijft in de wijk Pelourinho en maakt o.a. een begeleide wandeling door de wijk en een kennismaking met de Afro-Braziliaanse cultuur.
12-15 Transfer naar de haven en per catamaran naar Morro de Sao Paulo. Geniet van de schitterende stranden. Een snorkel- en duikexcursie is inbegrepen.
16 Per catamaran terug naar Salvador de Bahia en aansluitend transfer naar de luchthaven. Retourvlucht.

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Rio de Janeiro

Een stad voor levensgenieters

Het Amazone regenwoud en Manaus

Een natuurparadijs dat zijn gelijke niet kent

Salvador de Bahia

Een bijzonder gelegen stad, waarvan de historische bovenstad op de werelderfgoedlijst van Unesco staat

Cristalino Jungle Lodge

Verblijf bij de Christalino Jungle Lodge en ontdek de geheimen van het Amazone Regenwoud

Uakari Floating Lodge

Kleinschalige drijvende lodge diep in de Amazone

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top