Het Amazone regenwoud en Manaus

Een natuurparadijs dat zijn gelijke niet kent
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Het Amazone regenwoud en Manaus

Ondoordringbaar regenwoud

Het Amazone regenwoud is het grootste regenwoud op de aarde en ligt verspreid over negen landen. Dwars door het regenwoud loopt de Amazonerivier, met maar liefst 1100 zijrivieren. Langs de smalle kreken, Igarapés, leven nog steeds de afstammelingen van de indianen, Caboclos. In het regenwoud leven ongeveer 2,5 miljoen insectensoorten, tientallen duizenden plantensoorten, en bijna 2000 soorten vogels en zoogdieren. De diversiteit van plantensoorten is de hoogste ter wereld. Eén op de vijf van alle vogels in de wereld leeft in de regenwouden van de Amazone. 

Amazonestad Manaus

Op ongeveer 1500 km van de monding van de Amazone ligt middenin het regenwoud Manaus. Op ongeveer 15km van het centrum van Manaus vloeien de Rio Solimões en de Rio Negro samen om vervolgens de Amazone te vormen. Dit punt wordt de ontmoeting van wateren (Encontro das Águas) genoemd. Met de aanwezigheid van de enorme rivieren is het niet zo verbazingwekkend dat een van de mooiste manieren om de Amazone te zien, per boot is. Een cruise door het regenwoud geeft een extra dimensie. Vanaf het water ziet u de jungle voorbij trekken.

Rondreizen door Brazilië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Het Amazone regenwoud en Manaus

Cristalino Jungle Lodge

Verblijf bij de Christalino Jungle Lodge en ontdek de geheimen van het Amazone Regenwoud

Uakari Floating Lodge

Kleinschalige drijvende lodge diep in de Amazone

INSPIRATIE VOOR Het Amazone regenwoud en Manaus

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top