Kourou

Ruimtevaartcentrum & Duivelseiland
Photo Service Optique CSG

Kourou

Ariane ruimtevaartcentrum en Duivelseiland

In Kourou treft u twee belangrijke bezienswaardigheden van Frans-Guyana: de nationale trots, de raketlanceerbasis Ariane en de oude gevangeniskampen op de eilanden voor de kust.

Het internationale ruimtevaartcentrum Ariane, met een oppervlakte van 700 vierkante kilometer, behoort tot de beste ter wereld. Het centrum is in 1964 opgericht door de Franse ruimtevaartorganisatie. Bijna 85% van alle telecommunicatiesatellieten wordt hier gelanceerd. Breng een bezoek aan het ruimtevaartcentrum en het bijbehorende museum en met geluk ziet u zelfs hoe een raket wordt gelanceerd!

Voor de kust bij Kourou liggen de eilanden Îles du Salut, waaronder Duivelseiland, ooit de locatie van één van de meest beruchte gevangenissen. Van 1852 tot 1942 was dit de thuisbasis van de grootste criminelen, politieke en militaire gevangenen van Frankrijk. Tegenwoordig is het compleet overwoekerd door oerwoud en leven er kapucijnerapen, zeeschildpadden en ara’s. Een bezoek aan Duivelseiland zal veel indruk maken. De barakken zijn leeggehaald, maar niet gerestaureerd.

Rondreizen door Frans-Guyana

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Kourou

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top