Arequipa en de Colca Canyon

Arequipa is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de Colca Canyon, een duizelingwekkende kloof waarboven de condor zweeft

Arequipa en de Colca Canyon

Arequipa is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de Colca Canyon, een duizelingwekkende kloof waarboven de condor zweeft

Arequipa en de Colca Canyon

De witte stad

Aan de voet van de majestueuze Misti vulkaan, omringd door hooggelegen woestijnen, thermale warmwater bronnen, zoutmeren en 's werelds diepste kloven, ligt Arequipa. Opgetrokken uit wit vulkanisch gesteente herbergt 'de witte stad' koloniale kerken, sfeervolle pleinen en het ongeëvenaarde Santa Catalina klooster met kleurrijke stegen en patio’s. Een bezoek aan het museum van de befaamde ijsmummie Juanita, destijds door de Inca’s aan de berggoden geofferd, is een onvergetelijke ervaring.

Machtige Condors

Besneeuwde vulkanen, hoge bergpassen en prachtige vergezichten... Herders met kudde lama’s en alpaca’s, vicuña’s op de weidse Altiplano (de Peruaanse hoogvlakte)... De route naar de Colca Canyon is spectaculair! De gastvrije indiaanse bevolking in kleurrijke klederdracht laat u graag kennismaken met hun traditionele leefwijze. In de duizelingwekkende kloof met de door de Inca’s aangelegde landbouwterrassen en koloniale dorpjes zweven machtige condors voorbij. Met zijn imposante spanwijdte is de Andescondor koning onder de roofvogels en het absolute hoogtepunt van uw bezoek aan de Colca Canyon.
 

Rondreizen Peru

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Arequipa en de Colca Canyon

Inspiratie reizen voor Arequipa en de Colca Canyon