Share

Arequipa en de Colca Canyon

De witte stad

Aan de voet van de majestueuze Misti vulkaan, omringd door hooggelegen woestijnen, thermale warmwater bronnen, zoutmeren en 's werelds diepste kloven, ligt Arequipa. Opgetrokken uit wit vulkanisch gesteente herbergt 'de witte stad' koloniale kerken, sfeervolle pleinen en het ongeëvenaarde Santa Catalina klooster met kleurrijke stegen en patio’s. Een bezoek aan het museum van de befaamde ijsmummie Juanita, destijds door de Inca’s aan de berggoden geofferd, is een onvergetelijke ervaring.

Machtige Condors

Besneeuwde vulkanen, hoge bergpassen en prachtige vergezichten... Herders met kudde lama’s en alpaca’s, vicuña’s op de weidse Altiplano (de Peruaanse hoogvlakte)... De route naar de Colca Canyon is spectaculair! De gastvrije indiaanse bevolking in kleurrijke klederdracht laat u graag kennismaken met hun traditionele leefwijze. In de duizelingwekkende kloof met de door de Inca’s aangelegde landbouwterrassen en koloniale dorpjes zweven machtige condors voorbij. Met zijn imposante spanwijdte is de Andescondor koning onder de roofvogels en het absolute hoogtepunt van uw bezoek aan de Colca Canyon.
 

Bekijk accommodaties bij deze bestemming

Inspiratie voor Peru

 • Hans van Noort en Sandra Amor

  We hoeven jullie natuurlijk niet te vertellen hoe geweldig Peru is...

  Meer informatie
 • Pauline Bielschowsky-Sterenborg

  Ook de treinreis van Puno naar Cusco was een hoogtepunt van onze reis, wat een beleving. En om onze reis af te sluiten op het strand van Mancora was de kers op de taart.

  Meer informatie
 • Edgar de Beule

  Geweldig genoten weer en service op locatie zoals we gewend zijn van Untamed

  Meer informatie
 • Familie De Ro

  Samen met Lake Titicaca waren de dagen van de trekking het allermooiste van de reis!

  Meer informatie
 • Co & Joke Vink

  Het klopte van A tot Z

  Meer informatie
sluiten