Culturele Top 5 van Latijns-Amerika

Met zo'n rijke geschiedenis barst Latijns-Amerika uit haar voegen van de culturele attracties. Hier zijn onze vijf favoriete musea, slechts een aantal van de vele culturele rijkdommen van de regio.

Culturele Top 5 van Latijns-Amerika

Met zo'n rijke geschiedenis barst Latijns-Amerika uit haar voegen van de culturele attracties. Hier zijn onze vijf favoriete musea, slechts een aantal van de vele culturele rijkdommen van de regio.

1. FRIDA KAHLO MUSEUM, MEXICO-STAD, MEXICO

Het Frida Kahlo Museum is een absolute must voor iedereen die een bezoek brengt aan Mexico-Stad. Het staat ook wel bekend als “Het Blauwe Huis” (La Casa Azul) vanwege de kobaltblauwe muren van het gebouw. Dit fascinerende museum blikt terug op het werk van Frida Kahlo, samen met werken van haar echtgenoot Diego Rivera en andere Mexicaanse kunstenaars. Frida is in het huis geboren en getogen en in haar latere leven woonde ze hier samen met haar man. Diego Rivera heeft het huis ter ere van Frida aan Mexico-Stad geschonken.

2. BOTERO MUSEUM, BOGOTA, COLOMBIA

Hoewel het Colombian Gold Museum vaak bovenaan de lijst staat in het museumlandschap van Bogata, spreekt het Botero Museum al haar bezoekers heel erg tot de verbeelding. De figuratieve kunstenaar wiens stijl vaak aangeduid wordt als ‘Boterisme’, beeldt scenes van dagelijkse en historische gebeurtenissen van mannen, vrouwen en dieren uit met overdreven en onevenredige volumetrie. De onderliggende thema’s zijn niet te missen; kritiek, ironie, humor en vindingrijkheid.

3. HET EVITA MUSEUM, BUENOS AIRES, ARGENTINIË

Dit prachtige herenhuis in de trendy wijk Palermo werd oorspronkelijk in 1947 door de Argentijnse staat gekocht o.l.v. Evita en omgetoverd tot een opvanghuis voor alleenstaande moeders. De shelter werd gesloten toen Juan Perón werd afgezet in 1955. Vervolgens werd het tot 2002 door de Argentijnse regering gebruikt als kantoor. Precies 50 jaar na de sterfdag van Evita  werd het kantoor omgebouwd tot een museum om haar leven en nalatenschap te eren. Het Evita Museum is gevuld met een prachtige collectie van haar uitbundige garderobe (een must-see voor elke Fashionista) evenals de stukken van de Eva Perón Historical Foundation, waaronder een aantal van haar vroege films.

4. MAC (MUSEU DE ARTE CONTEMPORÂNEA), NITERÓI, BRAZILIË

Het Museum van Hedendaagse Kunst wordt beschouwd als een van de belangrijkste culturele instituten in Brazilië. Het gebouw is zeker een bezoek waard; het is ontworpen door één van de grootheden van de modernistische architectuur in Brazilië: Afonso Reidy. Het museum biedt bezoekers een schat aan Braziliaanse kunst met opmerkelijke werken van Di Cavalcanti, Maria Martins en Neoconcretists zoals o.a. Helio Oiticica, Lygia Clark, Wyllis de Castro, Franz Weissmann.

5. HET LARCO MUSEUM, LIMA, PERU

Met een overvloed aan fantastische musea in Lima, steekt het Larco Museum met kop en schouders boven de rest uit. Dit museum heeft de meest opmerkelijke collectie van de Peruaanse pré-Columbiaanse geschiedenis van meer dan 3000 jaar. Het toont de fijnste goud- en zilver collectie uit het oude Peru en de beroemde erotische archeologische collectie, één van de meest bezochte Peruaanse toeristische attracties. Het museum is gehuisvest in een uniek vorstelijk herenhuis uit de 18e eeuw en gebouwd op een pré-Columbiaanse piramide uit de zevende eeuw. Met haar prachtige tuinen een must-see voor elke bezoeker van Peru!

MEER UIT ONS BLOG

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top