Australië, van Outback tot Wetlands

Australië heeft altijd een stoere en ruige indruk op me gemaakt. ‘s Werelds grootste eiland is een continent vol contrasten. De uitgestrekte landschappen en lange afstanden staan in schril contrast met die van Nederland of Europa. Het land van Skippy, de Flying Doctors en Crocodile Dundy is fascinerend vanwege de diversiteit aan natuur, klimaat en geschiedenis. Ik bezoek er in korte tijd de steden Sydney, Adelaide en Darwin, de Outback in het zuiden en de Wetlands in het noorden.

Australië, van Outback tot Wetlands

Australië heeft altijd een stoere en ruige indruk op me gemaakt. ‘s Werelds grootste eiland is een continent vol contrasten. De uitgestrekte landschappen en lange afstanden staan in schril contrast met die van Nederland of Europa. Het land van Skippy, de Flying Doctors en Crocodile Dundy is fascinerend vanwege de diversiteit aan natuur, klimaat en geschiedenis. Ik bezoek er in korte tijd de steden Sydney, Adelaide en Darwin, de Outback in het zuiden en de Wetlands in het noorden.

Iconische bouwwerken in Sydney

Een vlucht met Singapore Airlines is al bij voorbaat een belevenis qua service en customer attention. Vanaf Schiphol vlieg ik naar Sydney met een stop over in Singapore. Een geweldige stad! Met een bezoek aan het onlangs  verbouwde en hernieuwde Raffels Hotel waan je je in het koloniale tijdperk. Prachtig uitgewerkt interieur en geweldige sfeer. Vervolgens door naar Sydney. De reis verloopt voorspoedig. Geen wachtrij bij de douane of vragen omtrent mijn Visa, alles is goed geregeld.

Sydney is een stad met een aantal iconische bouwwerken zoals het Opera House en Harbour Bridge. Het is de grootste en oudste stad van Australië en telt momenteel zo’n 5 miljoen inwoners. Hier kun je fijn wandelen in de straten en rond de havens. Barbershops, koffietentjes en buitenlunches bepalen het straatbeeld.

Sydney heeft veel diversiteit te bieden zoals The Rocks met Argyle Quarter, hippe restaurants en bars en – iets verderop – Park Hyatt en de Harbour Bridge. Ook bezoek ik Paddington, Potts Point en Bondi Beach. Dineren bij Icebergs met uitzicht op Bondi Beach is een aanrader.

‘KI’ zoals de locals het noemen

Van Sydney vlieg ik naar Adelaide, en van Adelaide met een vlucht van zo’n half uur naar Kangaroo Island. Het op twee na grootste eiland van Australië herbergt een rijk landschap en qua fauna zijn er zeeleeuwen, wallabies, koala’s, diverse vogelsoorten en natuurlijk kangoeroes te vinden. Ik verblijf er in de Southern Ocean Lodge, een prachtige lodge aan de zuidwest kust van KI (Kangaroo Island) zoals de locals het noemen. Een bezoek aan Remarkable Rocks en een sundowner tussen de kangoeroes is een prachtige ervaring.

één met de natuur

Via Adelaide reis ik naar Hawker, een klein vliegveld om Arkaba te bereiken. Arkaba ligt op de Flinders Ranges en wordt geroemd om zijn stijl en comfort. Deze homestead laat je het Outback gevoel beleven. Het wilde landschap van de Outback is bekend om de Wilpena Pound krater. Ik bezoek een verlaten schaapscheerderij, je proeft de geschiedenis. Met een 4WD rij ik uren door de heuvelachtige landschappen. Er is niemand, er is stilte. Hier ervaar je eenzijn met de natuur.

Roadtrip naar Adelaide

Van Arkaba terug naar Adelaide per luxe voertuig geeft een mooi beeld van het platteland tussen de Outback en de stad. Ieder dorpje heeft zijn bewoners en bezoekers, een hotel, een pub en een kerk. In Clare stoppen we voor een lunch bij Skillogalee, een wijngaard met restaurant en een zeer gevariëerde menukaart. Clare Valley is het oudste wijngebied van Australië, befaamd om zijn galerieën, kleinschalige wijnhuizen en de Riesling wijnen via een heuse Riesling Trail.

Aangekomen in Adelaide verken ik de stad gevolgd door een diner bij Restaurant Orana. Orana belooft een tongstrelende, unieke en intieme dinerervaring. De service, gerechten en wijnen zijn van de hoogste kwaliteit. Unieke Aboriginal ingrediënten verpakt in moderne Australische gerechten, een zeer bijzondere experience.

Tropisch Darwin

Aangekomen in Darwin merk ik een klimaatverandering. Het is hier tropisch warm. Street art domineert Mitchell Street, het backpackers district van Darwin met Aboriginal Fine Art galleries. Muurschilderingen van dieren en Aboriginals verfraaien deze wijk die duidelijk Darwin’s creatieve inslag vertegenwoordigt.

Mary River Wetlands

Vanuit Darwin vervolg ik mijn reis naar Bamurru Plains, Australia’s Top End voor een driedaags verblijf zonder digitaal bereik. Ik mis het niet, er is genoeg te bezichtigen en te genieten. In Bamurru Plains is het warm en droog. Het wachten is op regen, veel regen. Ik bezoek Werelderfgoed Kakadu National Park, met rotstekeningen van de Aboriginals, genaamd Ubirr Rock.

Ik vervolg mijn reis met een rivercruise op de East Alligator River onder leiding van een Aboriginal die vertelt over hun taal, gebruiken, tradities en mythologie. Op de rivier worden we getrakteerd op prachtige beelden van alligators en verschillende vogelsoorten waaronder de Black Kakatu.

De volgende dag word ik vroeg gewekt door rondspringende wallabees rondom mijn lodge. Er blijkt een Dingo op jacht te zijn. Snel neem ik mijn camera mee naar buiten om een foto van de Dingo te maken voordat deze weer van het toneel verdwijnt.

Op de laatste dag van mijn verblijf cruise ik op de rivier waarbij ik een verscheidenheid aan vogels spot. Zo zie ik verschillende soorten ganzen en zangvogels, Anhina, Kingfisher, Australische griel en dansende Brolga kraanvogels.
Het is er kalm, stil. Het biedt me de kans om prachtige foto’s te maken.

Australië heeft een hoop te bieden, van moderne stijlvolle steden tot tijdloze landschappen
in de Outback, rode woestijn vlaktes en tropische stranden. Australië, I’ll be back!

Etienne Overdijk

Etienne Overdijk is één van de eerste reizigers van Untamed. Reist de hele wereld over, voor werk en in zijn vrije tijd. Zijn passie voor fotografie en avontuur brengen hem op ongewone plekken. Het liefst reist Etienne naar landen in Afrika, met een nog ongerepte cultuur en natuur. Buiten de gebaande paden, ruig en avontuurlijk. Daarnaast heeft hij ook Zuid-Amerika en het Midden-Oosten meermalen bezocht. 

MEER UIT ONS BLOG

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top