Ik ben een Nomad; Botswana is mijn homeground!

Het Afrikaanse continent blijft bekoren en Botswana is één van mijn 'old time favourites'. Een moderne Nomad dat ben ik. Wie volgt me in mijn voetsporen?

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ik ben een Nomad; Botswana is mijn homeground!

Het Afrikaanse continent blijft bekoren en Botswana is één van mijn 'old time favourites'. Een moderne Nomad dat ben ik. Wie volgt me in mijn voetsporen?

Een week voor kerst, traditiegetrouw een week van bezinning, terug naar de wortels en me klaarstomen voor het nieuwe jaar. Het jaar 2017 was uitzinnig, nog nooit hebben zoveel reizigers hun reis “where the world can’t find you” bij ons uitgezet. 

BOTSWANA BLIJFT FASCINEREN

Botswana, zes nachten van intens wildleven. Al op de landingstrip van Zarafa Dhows pompt adrenaline door mijn gehele lichaam. Twee grote mannetjes leeuwen liggen in de schaduw op meters afstand van het vliegtuig. Botswana blijft fascineren ook na tientallen keren hier geweest te zijn. Oude herinneringen komen terug. De ‘red eye dove’ (roodoogtortelduif, red.) danst rond het kampvuur op Chiefs Island, het aanraken van een python die in een oude termietenheuvel verdwijnt en uiteraard de nachten vol met oergeluiden. Wow!

Selinda Camp

Twee nachten Selinda aan de Linyanti moerassen. De tijd heeft stilgestaan. Olifanten volgen hun ingeprente routes die van generatie op generatie worden doorgegeven. We worden verrast door een kudde zeldzame roanantilopen.
Achter elke bocht of struik is er wel iets te zien. De eerste regens (ik hou van dit seizoen) vol met leven, termietenheuvels die tot leven komen en zorgen voor een wolk van alpine swifts (zwaluwsoort, red.) die dezelfde morgen nog in Kaapstad rond vlogen. Hoe weten ze dit? Het zijn deze details die zo belangrijk zijn. Observeren.

TERRITORIAL GEVECHT MET NIJLPAARDEN

Mijn volgende halte, twee nachten in het prachtige Duba Plains. Ooit was ik hier toen de lodge juist geopend was. Het is nog steeds prachtig. We zien territorial gevecht met nijlpaarden. De kracht van 2 ton bulldozer geweld! We zitten stil in onze speedboot en observeren. 
 
Duba Plains is zo ver weg van alles in de diepe Okavango Delta dat Great Plaines (plaatselijke organisatie, red.) een plan heeft opgezet om neushoorns terug te brengen op de concessie. Het duurt niet lang of we vinden een 10 tal prachtige exemplaren. En wat ik vergeten was, Duba Plains is de hoofdstad van de red lechwe (waterantiloop, red.), met zijn tienduizenden rennen ze in het rond. Een feest om mee te maken. Wilde honden voor het eerst in 20 jaar, verwelkomen ons op de uitgestrekte aluviale vlakten.

Eeuwige strijd om dominantie

Mijn laatste twee nachten vertoef ik in de Khwai regio, Khwai Tented Camp. Een kleine intieme lodge nabij het gelijknamige dorp en rivier. ’s Nachts worden we omringd door het gebrul van leeuwen wat beantwoord wordt met spookachtige geluiden van de hyena’s. Een eeuwige strijd om dominantie. 
Eindigen doe ik in het prachtige Thorn Tree aan de oevers van de Zambezi die er nog net zo wild en authentiek uitziet als bij mijn eerste bezoek begin jaren `90.
 
Het Afrikaanse continent blijft bekoren en Botswana is één van mijn 'old time favourites'. Een moderne 'nomad' dat ben ik. Wie volgt me in mijn voetsporen?

Jozef Verbruggen

Met passie en liefde voor het onbekende ben ik Untamed gestart. Nog steeds word ik enthousiast door het onbekende, door nieuwe accommodaties, het verleggen van je grenzen. Met grote regelmaat reis ik naar onze bestemmingen, om zelf te proeven, te beleven en te ontdekken. 

Reizen is kijken naar wat er om je heen gebeurt, maar ook jezelf ontdekken. Het houdt niet op, hoe meer je ontdekt hoe meer je wil weten. Reizen doet iedereen liefst op zijn eigen manier. Mensen, dieren, landschappen, culturen; ontmoeten en ontdekken. We zijn allemaal verschillend, dat maakt het juist zo interessant om “adventure of a lifetime” te delen met anderen.  

MEER UIT ONS BLOG

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top