Mauritius, een droombestemming

Afgelopen september maakte ik namens Untamed Travelling een verkenningsreis naar het prachtige tropische eiland Mauritius. 25 graden, palmbomen, tropische bloemen, hagelwitte stranden, een turquoise oceaan met kristalhelder water en een heerlijke welkomst cocktail, ik moet twee keer knipperen met mijn ogen maar het is echt waar, I’m in paradise!

Mauritius, een droombestemming

Afgelopen september maakte ik namens Untamed Travelling een verkenningsreis naar het prachtige tropische eiland Mauritius. 25 graden, palmbomen, tropische bloemen, hagelwitte stranden, een turquoise oceaan met kristalhelder water en een heerlijke welkomst cocktail, ik moet twee keer knipperen met mijn ogen maar het is echt waar, I’m in paradise!

Mauritius staat bij velen bekend als een luxe strandbestemming, een ideale honeymoon destination, maar het is meer! Het eiland is groen, vulkanisch en heeft iets magisch.

De Wild South West, het dorp Chamarel 

Mijn eerste stop is de Chamarel waterval. Een pad leidt je naar een fantastisch uitkijkpunt van waar je  de 90 meter hoge waterval kunt bewonderen. Het water lijkt in een soort krater naar beneden te vallen.

Daarna heb ik het Chamarel Seven-Coloured Earth park bezocht met de prachtige gekleurde duinen. De gekleurde aarde is gecreëerd door vulkanische uitbarstingen. Afhankelijk van het tijdstip en de lichtinval zie je steeds een ander landschap. In het vulkanische gesteente zit ijzer en aluminium, hierdoor zijn de verschillende kleuren ontstaan. Het is verboden om over het zand te lopen zodat het intact blijft voor volgende generaties.

Ook heb ik mogen proeven van de Chamarel rum tijdens een rondleiding in de Chamarel Rumfubriek; een aanrader!

Black River Gorges N.P.

Adembenemend mooi, het uitzichtpunt van Black River Gorges op 825 meter hoogte! Black River Gorges is een nationaal park, een groot, bergachtig gebied van 6.754 hectare in het zuidwesten van het eiland. Er bloeien ruim 300 verschillende planten in het park en er leven allerlei vogelsoorten die nergens anders ter wereld voorkomen.

Troux aux Serfs Volcanic Crater

Wauw! Deze slapende vulkaan bevindt zich in het midden van het eiland, is 65m hoog en heeft een omtrek van ongeveer 350 diameter. De krater is alleen toegankelijk via een steile dijk die als gevaarlijk wordt beschouwd.

Ook op cultureel gebied heeft Mauritius veel te bieden. Het eiland heeft een zeer roerige geschiedenis. De Nederlanders waren de eersten die het eiland gekoloniseerd hebben in 1598 en de suikerplantages hebben opgezet. Tijdens deze kolonisatie is de beroemde Dodo loopvogel uitgestorven. De Dodo is het kenmerk van Mauritius geworden en je ziet deze dan ook overal terug. De naam Mauritius stamt af van prins Maurits, de zoon van Willem van Oranje.

Cultuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. Er zijn verschillende musea, Creoolse landhuizen, overblijfselen van het Nederlandse Fort Frederik Hendrik en verschillende Hindoetempels.

Het Sacred Lake of Grand Bassin is een redelijk groot Hindoe complex met tempels en standbeelden van goden.

Ile Aux Cerfs, alsof ik in een bounty reclame zit!

Geweldig om dit idyllische eiland per catamaran te ontdekken, met onderweg een stop om te snorkelen. Op het eiland met poederwitte zandstranden is het heerlijk vertoeven, net als in het warme water dat telkens verschillende kleuren turquoise kleurt.

Uiteraard heb ik ook vele geweldige accommodaties bezocht en is mijn kennis weer helemaal up to date. Maar er is er een tijd van komen en weer gaan. Bof ik even dat ik namens Turkish Airlines in Business class mag terug vliegen. Wat een geweldige service aan boord, en een heerlijk candlelight dinner hoog in de lucht! Nog even gebruik maken van de wifi alvorens mijn stoel wordt omgetoverd in een heerlijk bed, ik droom nog even verder…

Angelina van Hoof

Sinds 2011 werk ik met trots bij Untamed Travelling. Zowel voor, tijdens als na mijn studie Internationaal Toeristisch Management heb ik vele mooie reizen mogen maken en unieke accommodaties bezocht. Telkens nieuwe ontdekkingen! Spectaculaire wilderness gebieden heb ik mogen aanschouwen in Europa, Canada en Alaska, door het indrukwekkende Panamakanaal mogen varen en de magie van Paaseiland beleefd. Sandboarden in Peru, fietsen door bruisend Buenos Aires, duiken en snorkelen in Belize, delta vliegen vanaf de Sugarloaf Mountain in Rio de Janeiro en per cruise naar winters Antarctica gereisd. Een droombruiloft beleeft op het parelwitte strand van Mexico, Spaans geleerd in Guatemala, El salvador en Honduras, cultuur opgedaan in de koloniale steden van Nicaragua en door de waanzinnige jungle van Costa Rica gezwierd. Laat mij u helpen met het realiseren van uw droomreis. Ik deel heel graag mijn kennis en passie en ontwerp met veel plezier een reisvoorstel geheel op maat, speciaal afgestemd op uw wensen!

MEER UIT ONS BLOG

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top