Zuid Afrika, voor mij de eerste maar zeker niet de laatste keer!

Een lang gekoesterde droom wordt werkelijkheid. Samen met mijn vrouw ga ik op ontdekking naar het mooie noordoosten van Zuid-Afrika. We rijden grofweg vanuit Johannesburg, via het Krugerpark, de Panoramaroute, door Swaziland, St Lucia naar Drakensbergen. Een totale WOW-beleving. Wild, natuur en lekker eten en drinken!

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Zuid Afrika, voor mij de eerste maar zeker niet de laatste keer!

Een lang gekoesterde droom wordt werkelijkheid. Samen met mijn vrouw ga ik op ontdekking naar het mooie noordoosten van Zuid-Afrika. We rijden grofweg vanuit Johannesburg, via het Krugerpark, de Panoramaroute, door Swaziland, St Lucia naar Drakensbergen. Een totale WOW-beleving. Wild, natuur en lekker eten en drinken!

PANORAMAROUTE

Deze reis moest een combinatie worden van wild, natuur en relaxen. Een uitdaging maar zeker niet onmogelijk in een land dat zó divers is en zóveel biedt. Vanuit Johannesburg zijn we richting Ohrigstad gereden om naar Hannah Lodge te gaan. Deze mooie accommodatie is zeker een goed begin van de reis.
Prachtig gelegen, op een mooie uitvalsbasis voor de Panoramaroute. Alles wordt er aan gedaan het de klant zo relaxed mogelijk kunnen laten genieten. Het is eventueel mogelijk hier al een eerste safari te doen en het park heeft ook het nodige wild, maar wij kozen voor rust. Vanuit Hannah Lodge is het rondje van de Panoramaroute goed te doen, op één dag kun je via de noordkant langs de Rondavels, Potholes, God’s Window en diverse watervallen rijden/wandelen en kun je via de zuidkant (Graskop/Pelgrims rest) weer terug keren naar de lodge. Onderweg kun je heerlijk eten bij Potluck Boskombuis aan de rivier. Erg lekker en zonder stroom en gas wordt er echt traditioneel Zuid-Afrikaans gekookt.

PRACHTIG WILDLEVEN

We zetten de reis voort in Inyati Private Game Lodge in het Krugerpark. Een werkelijk prachtige, luxe lodge in 'the middle of nowhere' met rondom wild. Via een lang (20km) zandpad kwamen we aan en werden zeer vriendelijk onthaald. De lodge ligt aan de rivier en heeft een schitterende veranda en een prachtige lounge plek. We hebben hier fantastische drives gehad met in en op de auto de ranger en tracker. De combinatie van deze twee deskundige personen maakt het wild spotten zeer interessant en er wordt veel verteld. Binnen het park leeft echt alles en dus naast het 'normale' wild ook de Big 5. Met de auto wordt er om het wild te spotten ook zeker van de wegen afgeweken en reden we kris kras door de bush naar de meest fantastische plekken. Vóór en na iedere (ochtend- en avond-)drive was er een heerlijk buffet waar je kon kiezen en gezamenlijk op het terras of in de boma van kon genieten.

HAZYVIEW EN ISIMANGELISO WETLAND PARK

Na de drie vroege ochtendsafari’s was het tijd om even wat rust te krijgen en in Hazyview, Chesnut Country Lodge, kregen we deze zeker. In de omgeving is overigens genoeg qua activiteiten te doen. Van quadrijden tot raften en nog veel meer.
Na voldoende te zijn uitgerust zijn we via het mooie Swaziland naar St. Lucia gereden in twee dagen. Swaziland is mooi, kleurrijk en net als Zuid Afrika ook erg afwisselend qua natuur.
In St. Lucia werden we in het iSimangeliso Wetland Park meteen omarmd door schitterende open natuur met wederom veel wild. Hier tref je niet de Big 5 aan maar wel giraffen, olifanten, zebra’s, gnoes, impala’s, kudu’s, nijlpaarden, krokodillen en veel vogels. In dit park hebben we ook een zeer mooie boottocht gehad en veel nijlpaarden getroffen. In de fantastische accommodatie (Makakatana Bay Lodge) heerlijk kunnen eten en drinken en een zeer mooie en ruime, zeer luxe lodge gehad. Op ons eigen terras kwamen zelfs de aapjes bij ons op bezoek! De openheid van het park was zeer prettig doordat je nu de dieren van verre kon zien. Wederom prachtige drives en boottocht gehad in het privé-gebied van het park.

GENIETEN VAN DE RUST EN DE NATUUR

Vanuit iSimangeliso zijn naar Umdloti gereden, aan de kust. Fairlight Beach House, een prachtige accommodatie met een fantastische zonsopkomst vanuit de zee met dolfijnen en een heerlijk strand voor de deur. Het geluid van het continue omslaan van de golven gaf ons rust na alle intensieve dagen die we met de gamedrives hebben beleefd. Na deze rust zijn we doorgereden naar Drakensbergen waar we twee dagen genoten van vele mooie uitzichten. Het is een prachtig wandel- en fietsgebied. Hier komt onze reis ten einde, maar ik weet dat dit bezoek aan Zuid-Afrika zeker niet mijn laatste is geweest.

Edwin Romijn

Sinds voorjaar 2016 ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse financiële gang van zaken bij Untamed Travelling. Al ruim 30 jaar heb ik mij voor diverse kleine en grote bedrijven ingezet op administratief gebied. Van productiebedrijven tot zakelijke dienstverlening en nu dan in de reisbranche. Die is mij niet vreemd want ik ben getrouwd met een (zelfstandige) reisadviseuze. Reizen is een prettige manier om te ontspannen. Ik heb mooie reizen mogen maken naar zowel het westen als het oosten! Dat een reis niet zonder administratie kan is logisch. Met ons team werken we zo efficiënt mogelijk om uw reis plezierig te laten verlopen!

MEER UIT ONS BLOG

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top