Bohemien India

"Een melting pot van zovele culturen, keizerrijken, forten, prachtige koloniale gebouwen, paleizen en een natuur van wereldformaat. Dit gecombineerd met lokale gidsen die customer service tot een hoog niveau weten waar te maken, elke dag weer, en waar elk restaurant een culinair avontuur is. Ik kan iedereen aanraden deze reis te maken!" aldus Jozef Verbruggen over zijn trip door het zuiden van India.

Bohemien India

"Een melting pot van zovele culturen, keizerrijken, forten, prachtige koloniale gebouwen, paleizen en een natuur van wereldformaat. Dit gecombineerd met lokale gidsen die customer service tot een hoog niveau weten waar te maken, elke dag weer, en waar elk restaurant een culinair avontuur is. Ik kan iedereen aanraden deze reis te maken!" aldus Jozef Verbruggen over zijn trip door het zuiden van India.

Aangekomen in miljoenen metropool Mumbai (Bombay in andere tijden) kom je meteen in de smeltkroes waar India voor staat; exotisch, bohemien, prachtige gebouwen en een totaal onbekende cultuur en keuken voor ons Europeanen.

Mijn gids Ramaman – een goeroe die is opgegroeid in het Manhattan van India – wijst me de weg naar de prachtige gebouwen. Het is zondag en het centrale plein is verzadigd met duizenden cricketteers. We maken een tocht naar ‘Elephanta’ waar ik een eerste indruk krijg van Shiva. Ramaman zingt enkele liederen, een klaagzang met enorme weergalm in de eeuwenoude tempel.

Een vlucht via Bangalore brengt me naar Hampi, het oude Vijayanagarrijk met prachtige tempels en ruïnes. Indien gerestaureerd zou Hampi zeker niet onderdoen voor Angkor Wat

Het Schotland van India

Coorg, het Schotland van India, wordt ingenomen door groene heuvels, koffieplantages beschermd door tropische boomsoorten die begroeid zijn met peperklimplanten. ’s Morgens voor dag en dauw het bed uit voor een ‘birding trip’. Het is mistig en vergelijkbaar met herfstige dagen van het najaar kan ik me zo indenken.

In de namiddag een plantage excursie. Dit is ook mijn eerste kennismaking met wildlife deze reis, de plantage wordt vaak bezocht door olifanten. Coorg is onderdeel van de Ghats waar enkele duizenden Elephas Maximus te vinden zijn. De heuvels strekken zich uit tot het prachtige altijd groene Kerala, bekend om thee en koffie.

Phantom of the forest

Kabini is mijn volgende bestemming, gelegen aan de rand van het Nagarhole National Park; een totaal andere ervaring dan Pench of Kanha dat ik vorig jaar mocht bezoeken, met hogere temperaturen. Hier is het aangenaam. We gaan op zoek naar de ‘phantom of the forest’, de zwarte luipaard die hier vaak gespot wordt. Ook heeft Kabini één van de hoogste aantallen tijgers. 

Mysore – mij totaal onbekend – herbergt het vierde grootste paleis ter wereld. Dit is India ten top. Bewoond door de koning van Mysore met eeuwenoude traditie. Geweldig.

Maagdelijk en tropisch

Eindigen doe ik op de maagdelijke tropische Andaman eilanden, ‘Where the world can’t find me…’ Dit zijn de Seychellen maar zonder de horden toeristen. Een duizendtal eilanden waar je maar op een vijftal voet aan wal mag zetten. Tropische bomen die 70 meter de hoogte in gaan en dit gecombineerd met prachtige hotels en een strand dat niet onderdoet voor de parelwitte stranden van de Seychellen maar met het voordeel dat men vaak alleen is. Er mag niet gebouwd worden op het strand. Magisch. 

Melting pot

Ik kan iedereen aanraden deze reis te maken, het zuiden van India met Bombay als toegangspoort. Een melting pot van zovele culturen, keizerrijken, forten, prachtige koloniale gebouwen, paleizen en een natuur van wereldformaat. Dit gecombineerd met lokale gidsen die customer service tot een hoog niveau weten waar te maken, elke dag weer, en waar elk restaurant een culinair avontuur is.

Jozef Verbruggen

Met passie en liefde voor het onbekende ben ik Untamed gestart. Nog steeds word ik enthousiast door het onbekende, door nieuwe accommodaties, het verleggen van je grenzen. Met grote regelmaat reis ik naar onze bestemmingen, om zelf te proeven, te beleven en te ontdekken.

Reizen is kijken naar wat er om je heen gebeurt, maar ook jezelf ontdekken. Het houdt niet op, hoe meer je ontdekt hoe meer je wil weten. Reizen doet iedereen liefst op zijn eigen manier. Mensen, dieren, landschappen, culturen; ontmoeten en ontdekken. We zijn allemaal verschillend, dat maakt het juist zo interessant om “adventure of a lifetime” te delen met anderen.

MEER UIT ONS BLOG

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top