Algarve in het najaar

Algarve in het najaar

Juist op het moment dat mijn reishonger vanwege alle beperkingen zijn hoogtepunt bereikte, mocht ik op uitnodiging van het Portugese toeristenbureau een paar dagen ontdekken hoe veelzijdig de Algarve in het najaar is.

Blog Karen Algarve, Portugal

De eerste stop is surfersparadijs Sagres aan de uiterste zuidwest punt van de Algarve kust, een heerlijke plek met een ‘einde van de wereld’ gevoel. Het heeft naast een aantal charmante strandjes ook goede wandelmogelijkheden te bieden. Het lange afstand kustpad van Rota Vicentina, de Fishermen’s Trail, loopt hier over de kliffen; als je wilt kan je helemaal van Lissabon naar Lagos lopen.

Blog Karen Algarve, Portugal
Blog Karen Algarve, Portugal

Het fietsen wordt ook steeds populairder in deze minder toeristische regio van de Algarve en op zee kan je gemakkelijk dolfijnen en zeevogels spotten onder begeleiding van een biologe. En juist in deze periode vliegen duizenden trekvogels over de Algarve tijdens hun migratie richting Afrika.

In het binnenland loopt een ander lang afstand pad van de grens van Spanje dwars door de Algarve naar de zuidwest kaap, Cabo de Sao Vicente – zowel voor wandelaars als fietsers een mooie natuurbeleving met nog authentieke dorpjes en stadjes.

Verblijf in het charmante Monchique tussen de kurk-eiken of in het historische Silves. Er zijn leuke rurale en kleinschalige verblijven te vinden om lekker te relaxen in een natuurlijke omgeving.

Blog Karen Algarve, Portugal
Blog Karen Algarve, Portugal

Interesse in een natuurreis in de zonnige Alentejo en Algarve? Kijkt u eens naar onze Natuurreis Midden en Zuid-Portugal.

Karen van Goor

Sinds mijn eerste ontmoeting met Latijns-Amerika heb ik het continent niet meer los kunnen laten. Tijdens en na mijn studie Latijns-Amerika Studies reisde ik frequent naar de Dominicaanse Republiek, Venezuela, Colombia, Guatemala, Ecuador en heb ik reizen begeleid in Mexico. Een van mijn favoriete landen is Venezuela. Wat een overweldigde natuurdiversiteit en wat een lieve en gekke mensen! Elke dag een puur avontuur. Uiteindelijk woonde ik in Buenos Aires en begeleidde ik tochten naar Patagonië. Ook mijn passie voor de tango kon ik hier verder goed ontwikkelen. Terug in Nederland lag het voor de hand dat ik met dit prachtige continent verbonden bleef. Het is geweldig om bij Untamed Travelling elke dag klanten te mogen adviseren die naar Latijns-Amerika willen afreizen. Zo reis ik steeds een beetje mee!

MEER UIT ONS BLOG

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top