"Er zijn 4 gelukkige mensen terug thuis gekomen met een reiskoffer vol mooie herinneringen die wij levenslang met ons zullen meedragen!"

Kristien Buyse

4 lucky people have come back home with a suitcase full of beautiful memories that we will carry with us for life!

De wildparken van Tanzania

Mevr. Buyse bezocht met haar echtgenoot en twee anderen enkele wildparken van Tanzania. Ze begonnen hun reis in Arusha, vervolgens gingen ze naar Tarangire, de Ngorongoro Conservation Area, de Serengeti en sloten ze hun reis af in het Ruaha National Park.

Dag Jozef,

Ik zal mij maar tot U richten daar U uiteindelijk voor ons het reisprogramma hebt opgesteld. Deze ochtend op Schiphol geland. Moe maar uiterst voldaan na deze intense twee weken. Geestelijk volledig ontspannen. Alle impressies moeten nog verwerkt worden, zo intens beleefden wij deze rondreis. Voor mijn echtgenoot en mijzelf was het niet onze eerste Afrika-ervaring, voor Bernard en Patricia wel. We vonden het alle vier een fantastische belevenis.

Er zijn naast de overwegend positieve punten enkele zaken die ik als constructieve opmerkingen wil aanhalen. Het is geenszins mijn bedoeling om hiermede mensen uit de Nomad-lodges oneer aan te doen. Allen spanden zich optimaal in om ons een onvergetelijke reis te bezorgen!

De laatste halte, Ruaha, vonden wij het mooist als ik deze term mag gebruiken. We waanden ons in 'De tuin van Eden'. Dank Jozef om dit eerder ‘onbekend’ reservaat in het programma op te nemen. Het was onze absolute favoriet.

Maar misschien toch beginnen met het begin. Eerste stop, Kuro Tarangire. We hielden van de uitstraling van deze lodge, de mooie tenten-kamers, de ligging in het reservaat en de wildbeleving en daarnaast het super vriendelijk personeel. Als we dan toch een punt van kritiek mogen aanhalen: het eten hier vonden wij het minst van alle kampen. We hebben er ons echter niet aan gestoord. 

Tweede stop: Ngorongoro. Wat lodge Entamanu betreft, het was een absoluut hoogtepunt! Ligging, sfeer hoofdtent, zithoeken, restaurant, slaapkamer-tent, kwaliteit van het eten (op nummer 2), comfort van de tenten, noem maar op: gewoonweg schitterend. Ook de manager Ben zorgde voor een zeer persoonlijke benadering van zijn gasten. De krater zelf: blij dat wij het gezien hebben en vooral dat wij hier de geboorte van impala's en gnoes konden meemaken. 

De weg van de Ngorongoro naar de Serengeti, via kleine dorpen en prachtig glooiende landschappen, vonden wij ook een aanrader dankzij onze gids Felix die voorstelde om de ‘hoofdbaan’ te mijden. Felix vergezelde ons tot aan ons vertrek naar Ruaha. Prima gids die alles deed om het naar onze zin te maken zonder zich op te dringen. Een echte pluim voor hem

Serengeti: Serengeti Safari Camp. Om eerlijk te zijn, na Entamanu moesten we even slikken... We hadden veel van dit mobiel kamp verwacht maar het viel ons eigenlijk wel tegen en dit vooral door de ligging. Er was niets maar dan ook niets charmants aan de locatie. Ik moet er eerlijkheidshalve aan toevoegen dat de zon er weinig aan te pas kwam en dat het zeer stoffig was. Het gaf het geheel dan ook een troosteloze indruk. Serengeti biedt nochtans veel mooie locaties en misschien dat wij dan eerder voor een andere lodge/ligging zouden opteren. Het eten hier was wel het beste van de vier lodges. Wij vonden vier nachten hier eigenlijk teveel. 

En dan komen we terug bij Ruaha. Gids Ellie deed voortreffelijk zijn job. Even aanpassen na de extroverte Felix maar elk zijn karakter. Wij hielden ook van de open safariwagen. Voordien was het een wagen met openklapbaar dak, maar wij begrijpen ook wel dat die open safariwagens niet geschikt zijn voor lange afstanden. Ruaha was, zoals reeds aangehaald, een top aanrader omwille van de natuur. Het sanitair in de lodge was vrij basic. Kannetje i.p.v. kraan en zeer primitieve buitendouche maar dat namen wij er graag bij.

Ik vergat nog te melden dat wij de eerste nacht in de Legendary lodge doorbrachten en dit ons meteen in de perfecte stemming bracht.

Kortom, er zijn 4 gelukkige mensen terug thuis gekomen met een reiskoffer vol mooie herinneringen die wij levenslang met ons zullen meedragen!

Met dank,

Kristien Coucke-Buyse