Share

Kaapstad en Kaapse wijnlanden

Kaapstad, aan voet Tafelberg

Centraal gelegen in de Kaapstreek ligt Kaapstad, één van de mooiste steden ter wereld gelegen aan de voet van de Tafelberg. Modern en hip, een echte wereldstad met gezellige terrassen, mooie winkels en goede restaurants. U kunt een bezoek brengen aan het prachtig gerestaureerde Victoria Waterfront, een groot toeristisch centrum aan de haven van Kaapstad met vele terrassen, winkels, souvenirs, restaurantjes en straatmuziek. Vanaf de terrassen met uitzicht over de haven kunt u zeeleeuwen zien ronddobberen. Vanaf het Waterfront vaart een ferryboot naar Robbeneiland. Tijdens een excursie naar dit eiland krijgt u zicht op de geschiedenis en leefomstandigheden van de gevangen genomen politieke tegenstanders van het apartheidsregime. Nelson Mandela was de bekendste gevangene die er bijna 20 jaar heeft vast gezeten.

De majestueuze Tafelberg kunt u niet missen. Kaapstad ligt er als het ware omheen gebouwd. U kunt de tafelberg beklimmen of per kabelbaan naar boven gaan en een rondwandeling maken over het plateau. Op het plateau heeft u kans om bavianen en klipdasjes te zien. Vanaf het plateau heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de Indische en Atlantische oceaan die bij de Kaapse punt elkaar ontmoeten.

In het centrum van Kaapstad zijn de veelkeurige markten en souvenirwinkeltjes rondom de Greenmarquet Square altijd leuk om te bekijken. Onder meer aan de Longstreet vind u nog prachtige gebouwen in Victoriaanse en Georgiaanse stijl. De mooie stad met aangename accommodaties is een goede uitvalsbasis voor activiteiten en excursies in de omgeving. Een bezoek aan het Kaapse Schiereiland is een van de aanraders. Het behoort tot de ‘flora koninkrijken’ van de wereld met één van de hoogste concentraties verschillende soorten planten per vierkante meter. Vrijwel altijd ziet u er bavianen, struisvogels en bergbokken. Een wandeling bij Cape Point geeft u uitzicht op het ontmoetingspunt van de twee oceanen en fantastische stranden grenzend aan een ruwe kust . Simon’s Town is de marinestad van Zuid-Afrika. Vlak bij Simonstown herbergt een grote kolonie pinguïns bij Boulders Beach. Vanaf Houtbaai kunt u een boottocht maken naar Seal Island.

De Kaapse Wijnlanden

Op nog geen uur rijden van Kaapstad bevinden zich uitgestrekte wijngaarden, die grote bekendheid genieten in de hele wereld. Zuid-Afrika is inmiddels uitgegroeid tot een veelbetekenend wijnland. Temidden van de wijngaarden liggen pittoreske plaatsen als Stellenbosch, Paarl en Franschhoek.
Rondom deze dorpjes liggen verschillende wijnlandgoederen die door middel van wijnroutes met elkaar verbonden zijn. Veelal zijn de landgoederen gevestigd in prachtige Kaap-Hollandse gebouwen met een eeuwenoude historie. Het proeven van wijnen is mogelijk bij de vele wijnboerderijen die open zijn voor het publiek.

Bekijk accommodaties bij deze bestemming

Inspiratie voor Zuid-Afrika

 • Familie K.

  Tot in detail uitgewerkt met route omschrijvingen en leuke tips

  Meer informatie
 • Families De van der Schueren en Koolen

  Het hoogtepunt: Shindzela. Wat een geweldige plek, aardige mensen, fantastische drives!

  Meer informatie
 • Petra en Tineke Domburg

  Zóveel mooie dingen gezien. De natuur, dieren, mensen. Prachtig!

  Meer informatie
 • Familie Gremmen

  Een droom die uitkwam

  Meer informatie
 • Jan en Tiny Frusch

  We hebben een nieuw, ander stuk van Zuid-Afrika leren kennen

  Meer informatie
 • Gezin De Ro

  Een heel mooie reis, één van de mooiste die we al ondernomen hebben!

  Meer informatie
 • Henk Huurnink & Kelly Rijswijk-Huurnink

  De reis was geweldig met als vele hoogtepunten onder andere het zien van wilde leeuwen, cheetahs, olifanten en neushoorns.

  Meer informatie
 • Dhr. en Mevr. Scholte

  De gekozen kleinschalige boutique hotels waren een schot in de roos!

  Meer informatie
 • Dhr. Van Tulder

  Boven verwachting! Uitstekend georganiseerd.

  Meer informatie
sluiten