Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Zuid-Afrika culinair

Cuisine around the clock

Wijnen van fluweelzacht tot robuust, gerechten van bitter tot zoet... De smaakpapillen worden voortdurend geplaagd tijdens deze culinaire reis waarbij gastronomische hoogtepunten aan elkaar geregen worden. Geniet van Wagyu Biltong bij The Test Kitchen en bij La Petite Colombe van de klassiekers. Laat de verschillende smaakprofielen van de wijnen in Stellenbosch en de Hemel en Aarde regio onder leiding van befaamde oenologen uw gehemelte strelen. Voel, proef en geniet tijdens deze reis die volledig in het teken van smaak staat.

Tips & tops van Zuid-Afrika culinair:

  • The Test Kitchen sleepte vele prijzen in de wacht. Alleen al dit jaar werd het uitgeroepen tot ‘Restaurant of the year’ door de Eat Out Mercedes-Benz Restaurant Awards en werd het als 45ste ranked op de Elite Traveler Top 100 Restaurant
  • Het net geopende restaurant FYN is één van de beste restaurants op dit moment van Kaapstad en heeft een prachtig uitzicht op Lion's Head en de Tafelberg. Proef de Zuid-Afrikaanse ingrediënten met een Japanse verfijning. Wat een genot!
  • Ook The Restaurant at Waterkloof mag u niet missen tijdens uw reis. Het beste restaurant van Zuid-Afrika én het favoriete restaurant van Jozef Verbruggen en Griet Daneels!
  • Black Sheep en Kloof Street House zijn leuke bistro's met top wijnen. Wat u zeker niet mag missen zijn de oesters, FAB! 
  • Tijdens uw verblijf in Bushmans Kloof, een vijfsterren wellness & wilderness retreat in de Cederbergen, verkent u niet alleen de eigenzinnige keuken maar ook de omgeving; rotstekeningen van bushmen, safari’s tussen de wilde dieren en de betoverende bloemenpracht van Fynbos!
  • De wijnen van de vruchtbare Franschhoek wijnvallei variëren van uitstekende witte wijnen zoals Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon, Chenin Blanc en de buitengewone Méthode Cap Classiques tot krachtige rode wijnen als Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pinot Noir en Merlot 
  • In de hooggelegen Hemel en Aarde Vallei vind je veel kleinere wijndomeinen die door de frisse wind over de wijnvelden wat koelere wijnen produceren. Zowel wit als rood moet frisse tonen hebben, elegant zijn, het aroma vol nuances, niet te alcoholisch en bovenal opwekkend
  • Maak uw reis compleet met een sieraden- of kookworkshop, eat like a local!
  • Deze reis is zeer geschikt als huwelijksreis

UW REIS OP MAAT

DAGOVERZICHT

1
Vlucht naar Kaapstad – transfer naar Constantia in Kaapstad, verblijf wijn-estate
2
Ochtend bezoek Tafelberg – middag wijnproeverij en diner in Cellar's Hohenort
3
Bezoek Kaaps Schiereiland – lunch in Simonstown, bezoek Kirstenbosch Tuinen – ’s avonds diner
4
Naar Paternoster – Abalone House
5-6
Naar Cederbergen – Bushmans Kloof inclusief safari activiteiten
7
Naar Franschhoek – Le Quartier Francais
8
Wijntour met gespecialiseerde wijngids langs vier wijnhuizen inclusief lunch
9
’s Ochtends fietstour Devon Valley, lunch bij Leeu Guesthouse, ’s middags bezoek met gids Stellenbosch
10
Wijntour met gespecialiseerde gids in Hemel en Aarde regio – verblijf Gansbay
11
Optioneel walvisexcursie – transfer naar Kaapstad – retourvlucht

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Kaapstad en Kaapse wijnlanden

Kaapstad wordt met recht één van de mooiste steden ter wereld genoemd. Deze stad aan de voet van de Tafelberg ligt temidden van de Kaapse wijnlanden met bekende dorpen als Stellenbosch, Franschhoek en Paarl...

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top