Kaapstad en Kaapse wijnlanden

Kaapstad wordt met recht één van de mooiste steden ter wereld genoemd. Deze stad aan de voet van de Tafelberg ligt temidden van de Kaapse wijnlanden met bekende dorpen als Stellenbosch, Franschhoek en Paarl…

Kaapstad en Kaapse wijnlanden

Kaapstad, aan voet Tafelberg

Centraal gelegen in de Kaapstreek ligt Kaapstad, één van de mooiste steden ter wereld gelegen aan de voet van de Tafelberg. Modern en hip, een echte wereldstad met gezellige terrassen, mooie winkels en goede restaurants. U kunt een bezoek brengen aan het prachtig gerestaureerde Victoria Waterfront, een groot toeristisch centrum aan de haven van Kaapstad met vele terrassen, winkels, souvenirs, restaurantjes en straatmuziek. Vanaf de terrassen met uitzicht over de haven kunt u zeeleeuwen zien ronddobberen. Vanaf het Waterfront vaart een ferryboot naar Robbeneiland. Tijdens een excursie naar dit eiland krijgt u zicht op de geschiedenis en leefomstandigheden van de gevangen genomen politieke tegenstanders van het apartheidsregime. Nelson Mandela was de bekendste gevangene die er bijna 20 jaar heeft vast gezeten.

De majestueuze Tafelberg kunt u niet missen. Kaapstad ligt er als het ware omheen gebouwd. U kunt de tafelberg beklimmen of per kabelbaan naar boven gaan en een rondwandeling maken over het plateau. Op het plateau heeft u kans om bavianen en klipdasjes te zien. Vanaf het plateau heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de Indische en Atlantische oceaan die bij de Kaapse punt elkaar ontmoeten.

In het centrum van Kaapstad zijn de veelkeurige markten en souvenirwinkeltjes rondom de Greenmarquet Square altijd leuk om te bekijken. Onder meer aan de Longstreet vind u nog prachtige gebouwen in Victoriaanse en Georgiaanse stijl. De mooie stad met aangename accommodaties is een goede uitvalsbasis voor activiteiten en excursies in de omgeving. Een bezoek aan het Kaapse Schiereiland is een van de aanraders. Het behoort tot de ‘flora koninkrijken’ van de wereld met één van de hoogste concentraties verschillende soorten planten per vierkante meter. Vrijwel altijd ziet u er bavianen, struisvogels en bergbokken. Een wandeling bij Cape Point geeft u uitzicht op het ontmoetingspunt van de twee oceanen en fantastische stranden grenzend aan een ruwe kust . Simon’s Town is de marinestad van Zuid-Afrika. Vlak bij Simonstown herbergt een grote kolonie pinguïns bij Boulders Beach. Vanaf Houtbaai kunt u een boottocht maken naar Seal Island.

De Kaapse Wijnlanden

Op nog geen uur rijden van Kaapstad bevinden zich uitgestrekte wijngaarden, die grote bekendheid genieten in de hele wereld. Zuid-Afrika is inmiddels uitgegroeid tot een veelbetekenend wijnland. Temidden van de wijngaarden liggen pittoreske plaatsen als Stellenbosch, Paarl en Franschhoek.
Rondom deze dorpjes liggen verschillende wijnlandgoederen die door middel van wijnroutes met elkaar verbonden zijn. Veelal zijn de landgoederen gevestigd in prachtige Kaap-Hollandse gebouwen met een eeuwenoude historie. Het proeven van wijnen is mogelijk bij de vele wijnboerderijen die open zijn voor het publiek.

Rondreizen door Zuid-Afrika

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Kaapstad en Kaapse wijnlanden 

The Silo

Spraakmakend nieuw hotel, uittorenend boven het V&A Waterfront in het centrum van Kaapstad

Ellerman House & Villa

Bijzonder hotel in Kaapstad

Delaire Graff Estate

Perfectie tot in het kleinste detail

Bartholomeus Klip Farmhouse

Op slechts een uur rijden van Kaapstad ligt Bartholomeus Klip, een uniek Victoriaans huis op een groot privélandgoed dat tevens wordt gebruikt als tarwe- en schapenboerderij.

Zest Boutique Hotel

Een oase van rust in Kaapstad

Fraai Uitzicht 1798

Uniek verblijf op authentieke oude wijnboerderij

INSPIRATIE VOOR Kaapstad en Kaapse wijnlanden

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top