Share

Dubai reizen

Gewoon ongewoon in Dubai

Wie denkt aan Dubai heeft de torenhoge wolkenkrabbers al op het netvlies. Voelt de verfrissende airco van de vijfsterrenhotels. Wandelt in een zojuist gekochte designeroutfit door een groot winkelcentrum. Maar Dubai is meer. Meer dan de Burj Khalifa van 828 meter hoog. Meer dan de Burj al Arab, het enige 7-sterren hotel ter wereld. Meer dan The Dubai Mall, het shoppingcentrum ter grootte van vijftig voetbalvelden. In nog geen veertig jaar heeft Dubai de metamorfose gemaakt van klein handelscentrum naar enorme wereldstad. Toch, dwalend door Dubai, zijn bezoekers soms ineens weer terug in dit stoffige standje van weleer.

Wie meer oud en authentiek wil, hoeft slechts de kust te volgen. Op nog geen uur van Dubai liggen kleine dorpjes en stadjes die eruit zien zoals Dubai een halve eeuw geleden. Dat de tijd hier stilstaat, betekent niet dat ook het leven stilstaat. Voor bezoekers is er genoeg te beleven. Aan de fameuze Sheik Zayed Road schreeuwen de hoogste gebouwen ter wereld om aandacht en bewondering. Wie om deze gebouwen heen kijkt ziet nog een andere stad. Minder luidruchtig en opdringerig, maar zeker de bewondering waard. De smalle straatjes met traditionele Arabische souks. De geur van tabak, afkomstig van de shisha’s die overal op tafel staan. Bovendien is er nog een wereld buiten de stad. Op de tropische eilanden voor de kust, waant u zich ver van alle drukte en bedrijvigheid. Rust en ontspanning, daar draait het hier om.

Op zoek naar actie? Stap dan achter in de 4WD, voor een ritje dune bashing in de woestijn. Zandhappen wordt het zeker. Dat u op dezelfde dag ook nog de ski’s kunt onderbinden op de skipiste, maakt Dubai tot de stad die het is: hier is het ongewone gewoon.

Inspiratie voor Dubai

Beleef Dubai met Untamed

De oude stad Dubai

Hoog en glanzend eisen de wolkenkrabbers alle aandacht op. Maar wie achter deze muur van moderniteit kijkt, ontdekt het Arabische vissersdorp van weleer.

Meer informatie

De eilanden

De palmboom, symbool van vakantie en ontspanning. In Dubai staat de palm echter symbool voor iets anders: ontwikkeling. Maar ook al is het kunstmatig, The Palm blijft een eiland. Dus met dat vakantiegevoel komt het wel goed.

Meer informatie

Dune bashing

De pootafdrukken in het zand vervagen snel. Maar niet gevreesd, de kamelen zijn niet de enigen die de weg door de woestijn weten. Vertrouw de wielen van de 4WD en laat u meevoeren naar het hart van de woestijn.

Meer informatie

The Dubai Mall

Totale verwarring ligt op de loer. Niet gek met zoveel keus. Passen? Proberen? Naar binnen, of toch alleen even in de etalage kijken? De Dubai Mall heeft meer dan mogelijk lijkt.

Meer informatie

Dubai Heritage Village

Reizen door de tijd. Wie een bezoek brengt aan het Dubai Heritage Village weet dat het kan. Bovendien kunnen de pottenbakkers en parelduikers wel een handje hulp gebruiken.

Meer informatie

Top accommodaties in Dubai

Bekijk hier meer accommodaties in Dubai
sluiten